В новините
 
24.11.2007 05:22   Новината е видяна 3589 пъти
ЕС иска квота и за улова на цаца
Европейската комисия обяви някои условия, свързани с улова на риба в Черно море. Това става за първи път след приемането на България и Румъния в Европейския съюз. За 2008 г. Европейската комисия предлага количеството уловен калкан да не надхвърля 90 тона, а уловената цаца да не е над 15 000 тона, предаде БТА. Главно тези видове риба се ловят с търговска цел от риболовните флоти на България и Румъния. Предложените количества за улов са уточнени след съвет на работна група, в която влизаха водещи български и румънски специалисти в областта на риболова, както и представители на Риболовния технически и икономически комитет към Европейската комисия, заяви говорител на комисията.
Докато запасите от цаца в Черно море са в добро състояние, то положението с калкана, който се лови много усилено, е различно. Разрешеното количество улов на калкан е ниско, за да могат запасите от тази риба да се възстановят, добави той. Същевременно Европейската комисия предлага и технически ограничения при улова на калкан. Размерът на отворите в риболовните мрежи не трябва да надхвърля 180 мм, а извадената риба не трябва да е с размер под 45 см. Мярката за размера на отворите е преходна и те могат да бъдат увеличени до 200 мм след период на адаптиран на българския флот, обяви Европейската комисия.
Обръщаме много голямо внимание на развитие на сътрудничеството в областта на риболова между всички черноморски страни. С тази цел ще съдействаме за свикването на международна конференция, в която да участват тези страни. На конференцията, която ще се състои в началото на 2008 г. в Турция, на която се падат 85 на сто от търговския улов на риба в Черно море, ще бъде обсъдено точно това сътрудничество, отбеляза Европейската комисия.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |