В новините
 
24.11.2007 05:52   Новината е видяна 4259 пъти
Близо 300 хиляди лева са изразходвани за “Бургас и морето”`2007

Близо 300 хиляди лева са израходвани за тазгодишното издание на конкурса “Бургас и морето” при планирани 188 хиляди лева, стана ясно днес по време на среща на заместник кмета по образование, култура и вероизповедания Йорданка Ананиева с бургаски журналисти. В бюджета на общината за тази година за културна програма са предвидени 1,096 млн.лв., като вече са изразходвани 992 896 лв. Така старата администрация е оставила за Никулденски, Коледни и Новогодишни празници само 100 000 лв. Според мен има небалансирано харчене на пари, заяви зам.-кметът. Въпреки това празници ще има-с много и различни прояви, направени за бургазлии, а не за задоволяване на нечие его, допълни г-жа Ананиева.

      Ще бъдат направени промени в структурата и начина на работа на отделите в ресора на новия заместник кмет, стана ясно още днес.

      Ще бъде създаден Обществен съвет по култура, който да изготвя културната програма на общината. В него ще влизат представители на културните институции, НПО и медии.

      Един от приоритетите пред зам.-кмета Ананиева е решаване на проблемът с липсата на места в детските градини, особено в ЦГЧ и “Меден рудник”. Вече са водени разговори със зам.-кмета по евроинтеграция Ивелина Василева за финансиране по европейски програми и фондове, както и от общинския бюджет.

      Г-жа Ананиева планира изготвяне на програма за устойчиво развитие на училищата, която да включва осъвременяване и ремонт на материалната база, както и регулярни срещи между ученици от професионалните гимназии, Бюрото по труда и местния бизнес за планиране бъдещата реализация на зрелостниците.

      Ще бъдат разработени общински програми за превенция в областта на здравеопазването и екологията, както и за развитие на гражданското образование.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |