В новините
 
24.11.2007 05:54   Новината е видяна 4936 пъти
Ивелина Василева: Заварих празен шкаф и объркана документация

  “Заварих в кабинета си празен шкаф и доста объркана документация”, сподели зам. кметът по евроинтеграцията Ивелина Василева пред бургаските журналисти, които днес я посетиха на работното й място.

      Тя съобщи, че е изискала списък с всички европроекти на Община Бургас, но цялостната информация стига бавно до нея, тъй като е разпръсната по различни ресори. Няма подредба в цялостните досиета на отделните проекти. Някои документи пък въобще не са открити – например парцеларния план за довеждащ колектор до к-с “Меден рудник”, което Ивелина Василева определи като престъпна небрежност.

      Зам. кметът по евроинтеграцията определи като най-спешна задачата по създаване на порядък в документацията и организирането на общинска структура, която да покрива всички етапи от реализацията на проекти, финансирани чрез ЕФ – събиране на наличната информация и създаване на база данни, преглед на належащите нужди на общината, спазване изискванията на наблюдаващите органи, следене на процесите по избор на изпълнители, изпълнение на проектите.

      “Ще обявим конкурси за попълване на екипа ни с експерти”, добави Ивелина Василева.

      Жив интерес медиите проявиха към текущото състояние на бургаския офис в Брюксел. Ивелина Василева съобщи, че очаква готовия доклад за неговите бюджет и функции. Стана ясно, че в момента там не работи никой. Малко след откриването му преди около 5 месеца в офиса за сътрудник е била назначена с договор Мирослава Нанева, която е студентка по финанси в Маастрихт, но по това време е била на специализация в Брюксел. Тя е поддържала офиса през юни и юли, като за този период е получила заплащане в размер на 500 евро. Работата й е била свързана с осъществяването на кореспонденция, информационни материали за Бургас, участие в семинари, създаване на връзки и контакти с други градове и техните офиси в Брюксел.

      “Основно държа да получа каквото е направено по предприсъединителна програма ИСПА, където има голямо забавяне”, каза още Ивелина Василева.

      Тя разкри, че добре се движи “Интегриран воден проект за гр. Бургас”, като днес е проведена среща за стартиране дейностите по компонентите, финансирани от ИСПА и управлявани от МРРБ, за реконструкция на водоснабдителната и разширяване на канализационната мрежа. Подписан е договор с изпълнител, който трябва да представи графика си за работа. Ако климатичните условия позволяват, реалното изпълнение може да започне още през зимата.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |