В новините
 
24.11.2007 07:23   Новината е видяна 5713 пъти
Създават Обществен съвет по култура

 Да бъде създаден Обществен съвет по култура, който да изготвя културната програма на общината, ще настоява новият зам.-кмет по образование, култура, спортни дейности и вероизповедания Йорданка Ананиева. Новото формирование трябва да бъде факт до края на календарната година и в него ще влязат представители на различни културни институции, неправителствени организации и медии.

      “Няма аз да решавам какво да има и какво да няма в програмата. Аз съм психолог по образование и не бих толерирала задоволяване егото на някого”, каза вчера Ананиева на първата си официална среща с журналисти, които посрещна в кабинета си на втория етаж в общината.

      Ще бъдат направени промени в структурата и начина на работа на отделите в ресора на новия заместник-кмет, стана ясно още на пресконференцията.

      Близо 300 хиляди лева са изразходвани за тазгодишното издание на конкурса “Бургас и морето” при планирани 188 хиляди лева, съобщи зам.-кметът. “Не съм финансист, не знам дали това е нарушение, нужно ми е повече време за оглед и анализ на ситуацията”, каза Ананиева. Тя цитира извадка от документ, според който в бюджета на общината за тази година за културна програма са предвидени 1 096 000 лв., от които 992 896 лв. вече са изхарчени. “Голям стрес изживях, че идват никулденски, коледни и новогодишни празници, а разполагаме само със 100 000 лв. Според мен има небалансирано харчене на пари. Въпреки това празници ще има – не един и не грандиозен, а много и различни прояви, адресирани към бургазлии”, допълни Ананиева. Стартът на бургаските коледни празници ще бъде даден на Никулден със запалване на елхата. Дарителската кампания за коледната украса била в ход, вече имало постъпления от някои фирми.

Пълният текст:
http://far.bourgas.org/more_news.php?id=7744





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |