В новините
 
01.12.2007 04:22   Новината е видяна 4547 пъти
Четири незаконни нови строежа изникнаха за месец в Ченгене скеле

4 нови незаконни строежа в рибарското селище Ченгене скеле констатира вчера Община Бургас. С тях незаконните къщи в селището стават 267.

       “Няма шанс да се узаконят тези постройки. Не мога да разбера защо някои хора продължават да хабят пари и да строят тук”, заяви при огледа на новите незаконни строежи зам. кметът по строителството Костадин Марков. За да спре строителството, той е разпоредил да бъдат направени ограждения на обектите. Всеки ден представители на отдел “Обществен ред и сигурност” ще следят дали продължава движението на тежкотоварна техника до незаконните къщи и извършват ли се строителни дейности там. При такива случаи ще бъдат сигнализирани веднага органите на реда и прокуратурата.

      Според зам. кмета е дошло време за кардинално решение на проблема. Костадин Марков заяви, че Общината е готова да помогне на рибарите, като даде свои терени срещу тези от държавния фонд, върху които се намира селището. Така ще може да се направи компромис за преместваемите обекти на рибарите, но не и за луксозните вили и къщи, които никнат тук като гъби.

      На проверката в Ченгене скеле присъстваха главният инженер на Община Бургас Красимира Черкезова и специалистът от “Контрол на строителството” при ТД “Приморие” Недялка Спасова. Те връчиха два констативни акта за спиране на незаконен строеж и оставиха две уведомления за такива актове на отсъстващи нарушители. Четирите незаконни обекта са изникнали през последния месец.

      С тази санкция свършват правомощията на Община Бургас и в процедурата се включва РДНСК.

      От лятото досега са започнати 6-7 такива строежа, а няколко стари, за които са връчени констативни актове, са вече в завършен вид.

       “Това безобразие не може да продължава. Какъвто и устройствен план на общината да приемем, категорично няма как да се узаконят тези постройки. Всичко трябва да падне”, каза още Костадин Марков. Той обяви, че ще поиска срещи с началниците на ВиК и Енергото, за да разбере защо, въпреки забраните, в незаконните постройки има ток и вода.

      В 7-дневен срок констативните актове ще бъдат изпратени в РДНСК с искане за събарянето на строежите.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |