В новините
 
07.12.2007 06:28   Новината е видяна 4394 пъти
Ако ГЕРБ залитне, Атака ще скочи

Антонио Душепеев да не се изживява като неповторим оратор, речите му скоро ще стихнат. Пушачите съветници да знаят, че съм готов да ги глобявам с по 50 лв. всеки месец, казва Валери СИМЕОНОВ, председател на Общинския съвет

 


Снимка Станислав ЯРМИН   
 - Г-н Симеонов, запалиха втори автомобил на тв СКАТ в навечерието на празничната никулденска сесия, другият изгоря в нощта преди първата сесия. Не е ли търсена умишлена цикличност – да Ви изкарват от релсите като председателстващ заседанията на ОбС?
- Не вярвам поръчителите да са вникнали чак толкова дълбоко в психическото ми състояние, според мен е случайно.Честно казано от прекалено много места може да идват тези деяния, аз ги окачествявам като отмъщения за засегнати интереси по линия на бившия кмет Йоан Костадинов. Нямам предвид само новосформираните около него политически формирования, които се опитаха да вкарат съветници чрез сателитни листи, но и бизнесмените от неговото обкръжение, които досега печелеха благодарение на благосклонността му, а те са много. Същите сега са подложени на санкции – напр. съкращаването на броя на масите по тротоарите. Палежите като цяло са свързани с новото ми качество на председател на Общинския съвет и постижението на Атака, която е със сериозно присъствие в местното самоуправление. Не ги свързвам с предаванията на СКАТ-тв, защото линията им не е променена. И след като досега не са палели коли, излиза, че става въпрос за нововъзникнали обстоятелства.
- Ако продължат атентатите, ще се откажете ли от участие в властта, като излезете от Общинския съвет?
- Ами-и, да взема да се откажа, ли-и?!/смее се дълго и иронично-б.а./ Колко са жалки! Не могат да ме разстроят. Снощи ме събудиха в 1,40 часа, веднага след като колата е била обхваната от пламъците, разбрах за случилото се, след което отново заспах, защото днес ми предстои много работа. Не могат да ме разклатят. 
- Какво свърши полицията след първия палеж преди две седмици?
- Нищо, дори не са ме повикали за разпит.
- Чухме хвалби за строгия ред по време на първата сесия, но има и негодувание от страна на много пушачи – и съветници, и общински служители. Забранили сте масово да не се пуши на територията на кметството.
- Има заповед на кмета, която трябва да се спазва. Аз самият стриктно ще следя в помещенията, където се провеждат заседанията ни, изобщо тези, които са на Общинския съвет, да не се пуши.  Ще се пуши само навън! И като председател на ОбС, ако имам същите правомощия както като управител на тв СКАТ, ще въведа системата, която прилагам за телевизионните си служители – който не пуши, получава по 50  лв. върху заплатата, който пуши, получава с 50 лв. по-ниска заплата. Парична санкция! Ако има възможност да се прилага тук, съм готов да я въведа.
- По-”старите” общински съветници казват, че работата, която отхвърлихте на първата сесия за 2 часа и половина, в миналите мандати такъв дневен ред щял да отнеме два дни в разисквания и изказвания. Това формално отношение ли е, или страх у тях да не ги нахокате, като се има предвид  строгият Ви нрав?

Пълният текст на интервюто:
http://factor-bs.com/newsSingle.php?article=1902





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |