В новините
 
07.12.2007 07:29   Новината е видяна 3811 пъти
Несебър отбеляза Никулден

Празничния ден в Община Несебър започна в храм „Св. Успение Богородично” с литургия водена от отец Димитър. Шествието премина по централните улици на старинен Несебър до пристанището, където отец Петър отслужи тържествен водосвет.

 

          По стара традиция рибарите почетоха с тържествено хвърляне на венци в морето живите и паметта на тези от тях които никога не се завърнаха. Благодарение на смелостта на собственика на кораб „Викинг” – Николай Вангелов беше спазена традицията по хвърлянето на венците в морето, с цел да се умилостиви Светеца.

 

          Вечерта пред читалище „Яна Лъскова”, под звуците на оркестър „Сакар”, Кмета на община Несебър – Николай Димитров тържествено запали светлините на Коледната елха. Най-малките деца от ОДК – Несебър поздравиха присъстващите с песни, а ансамбъл „Слънчев бряг” поведоха около грейналата Коледна елха българско хоро.

          В празничния ден освен представителни ангажименти кметът г-н Николай Димитров посрещна и работна група от Общностите на нациите за мир към ООН, водена от нейния председател Жан-Франсоа Пенел. По време на срещата бе предложено град Несебър да бъде включен в списъка на Уникалните градове. Несебър ще е третият град, който ще си включи в списъка след София и Бургас.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |