В новините
 
14.12.2007 16:50   Новината е видяна 6164 пъти
Асен Йорданов: Очаквам и други нападения

Две денонощия след бруталното нападение в Бургас срещу журналиста Асен Йорданов, част от екипа на вестник „Телеграф” подаде оставка в знак на солидарност

Две денонощия след бруталното нападение в Бургас срещу журналиста Асен Йорданов, част от екипа на вестник „Телеграф” подаде оставка в знак на солидарност със своя колега. “Ние смятаме, че една медия трябва да застане зад гърба на своите журналисти. Когато това не се случи, това означава, че ние не можем да се чувстваме сигурни”, обясни мотивите редакторът на медията Диана Донкова.
Според нея вестник “Телеграф” “от три месеца се съсипва” и напускащите служители не са съгласни с редакционната политика на вестника. По думите й новото ръководство не е аргументирало отказа си да не подкрепи пребития журналист в Бургас.
На въпрос каква промяна в редакционната политика на “Телеграф” е накарала част от екипа да напусне, Донкова отговоря: “Собствениците вече са политически зависими. Това означава, че медията вече не е независима и това нарушава свободата на словото”.
Към момента напускат осем души от екипа на медията, много е възможно и други техни колеги да ги последват.

- Асене, какво се случи на 10 декември?
- Прибирах се в къщи в понеделник вечерта. Не мога да ти кажа точен час, но нямаше осем. На двайсетина метра от ъгъла на улиците “Асен Златаров” и “Рилска” някакъв ми препречи пътя на тротоара. Вдигнах си главата, видях, че е с качулка и веднага ми светна сигналната лампа. Той замахна към мен, тогава още не знаех, че държи в ръката си нож, това го разбрах малко по-късно. Инстинктивно избегнах удара странично, но той успя да ми разреже якето и блузата отдолу и ме нарани в корема. С едната си ръка блокирах неговата, с другата му нанесох няколко удара, за да му избия ножа.

Още http://factor-bs.com/newsSingle.php?article=1958





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |