В новините
 
19.12.2007 02:45   Новината е видяна 6319 пъти
Бургаският Общински съвет ще заседава в БСУ.

Университетът ще взима десетократно по-нисък наем за сесиите на Общинския съвет


Сериозна превенция с пушачите в Общинския съвет ще проведе Бургаският свободен университет, научи “Черноморски фар”. Още на първата сесия, която ще бъде домакинствана от висшето училище, изрично ще бъдат оповестени правилата за пушенето в БСУ, поръчани са и допълнителни забранителни табелки. Те ще бъдат сложени около и вътре в зала “Изток”, където вече новият Общински съвет ще провежда заседанията си.
Повод за готвените рестрикции е проведената неотдавна в същата зала конференция на БСП-Бургас и инцидентите с пушачите на нея. Тогава охраната на университета е засякла пушене не само във фоайетата, но дори в самата зала. Според достоверен източник за пушене е била използвана и дамската тоалетна в конферентния център, въпреки предупрежденията на университетските служители. Подобен инцидент не е регистриран за четирите години, откакто висшето училище се нанесе в новата си сграда. По принцип пушенето е изцяло забранено в нея, единственото изключение е вътрешното кафе, разположено също в конферентния център. На пушачите са отредени територии пред входа на първия етаж и на откритата тераса над нея.
От университета разчитат както на дисциплината на съветниците, така и на съпричастието на заклетия непушач и председател на Общинския съвет Валери Симеонов, за да бъде запазена в отличен вид зала “Изток”.
Наричана още “малката аула”, тя разполага с 207 места и е климатизирана. В нея има две кабини за симултантен превод и една за озвучителната уредба. Могат да се използват до осем стационарни и два радиомикрофона. Над зала “Изток” е поставен по-големият от двата кръгли стъклени купола в БСУ, който осигурява естествено осветелние през деня. Всяко кресло е оборудвано със стойка за писане. В случай на произшествие “бащите на града” ще могат да се евакуират през аварийния изход към бул. “Ст. Стамболов”. Специално за заседанията на съвета и за гражданите, които искат да присъстват на тях, ще бъде отворен външният вход на конферентния център. БСУ има изградена специална рампа, която позволява достъп и на хора с физически недъзи.
В зала “Изток” са гостували по различни поводи български и чуждестранни министри, депутати, ректори, посланици, бизнесмени. За удоволствието да заседава тук Общинският съвет ще заплаща символичен наем – 50 лева. Иначе нормалната ставка е 500 лева без ДДС на ден, а нищожната цена е жест на висшето училище към бургаския парламент.
Почти целият предишен мандат Общинският съвет в Бургас бе  без своя сграда, след като оконачателно отпадна вариантът той да се премести в тази на бившия районен съд. След освобождаването на съдебната палата   в центъра на Бургас до Драматичния театър се появи идеята  тя да бъде деактувана от държавата и да се предостави за нуждите на местния парламент.
След като 51-те съветници заемат местата си в заседателната зала на общината заедно с кметската администрация, както и отразяващите ги журналисти,  почти не остава свободно място за граждани, които да слушат дебатите. По закон заседанията на местните парламенти са открити. По някои от конфликтните обществени въпроси  жителите на общината, дошли на заседание, са принудени да останат извън залата, защото тя е препълнена.
В момента в сградата на бившия съд се намира Агенцията по вписванията. През миналия мандат изведнъж се появи идеята да се вземе част от двора на училище Св. СВ. „Кирил и Методий“ . На мястото на старото училище „Отец Паисий“ трябваше да построи сградата за местния парламент, училищното ръководство обаче  искаше там  да прави ателиета. Идеята предизвика остра реакция на  учители, родители и педагози, както и на бургаската общественост.
Бившата шефка на Общинския съвет заяви преди време, че няма вариант за никаква сграда в центъра на Бургас, общинска собственост, където да се приюти местният парламент.

http://www.factor-bs.com/newsSingle.php?article=2014





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |