В новините
 
13.01.2008 04:47   Новината е видяна 7236 пъти
Строят 15-етажна бизнессграда в Бургас

 новия търговски център на “Демокрация” ще има офиси, магазини, фитнес център, ресторанти и кафенета


Луксозен бизнес център “ Sun City Centre “ ще изникне в Бургас в непосредствена близост до училище “Васил Априлов” през следващите години. Върху над 4 дка парцел бургаската компания “Сан Сити” ще изгради 15-етажна сграда с офиси, ресторанти и магазини с лице към булевард “Демокрация”. По разработващ се идеен проект “Sun City Centre” ще разполага с 4 подземни етажа с  400 места за паркиране, супермаркети, химическо чистене, кафе-сладкарница. Ще има и специален етаж за отдих, където ще бъдат направени ресторант, заведения за бързо хранене и фитнес център. Десет от петнадесетте етажа ще бъдат предназначени за офиси. Достъпът на хора с увреждания ще е осигурен посредством рампи и асансьори.
В момента от “Сан Сити”, която е собственик на терена, започнаха събарянето на старата сграда, отредена преди години за туристическа спалня. Разгънатата застроена площ на обекта ще бъде над 40 000 квадратни метра. Бизнес имотите няма да се продават, а ще се отдават под наем чрез мениджърска фирма.
“Градът, бизнесът чувстват остър недостиг от бизнес и търговски помещения с подходяща локализация. Строителството на подобен център ще се посрещне с акламации от мнозина”, сподели управителят на  агенцията за недвижими имоти “Хелис” Живко Иванов.
Въпреки двата бъдещи мола, за които “Черноморски фар” първи писа, в Бургас  няма достатъчно големи търговски и бизнес центрове. Търсенето както от местни, така и от чужди фирми е огромно, а капацитетът е минимален.
Според Иванов строителството на една толкова мащабна сграда може да задоволи отчасти нуждите на пазара. В централната част няма свободни терени за изграждането на магазини и бизнес сгради.
Ако все пак на пазара излязат оферти за продажбата на търговски площи по “Александровска”, то тяхната реална цена може да надхвърли и 8000 евро квадратния метър. Само преди месец общината продаде магазин на търг до кметство Приморие за 10 000 евро квадрата.
Според управителя на “Хелис” пазарните цени на магазините по централните транспортни улици и преките на ул. “Александровска” са между 2000 и 3000 евро квадратния метър.
“Голяма грешка беше, че през последните петнадесет години в центъра се изградиха основно жилищни кооперации. Нито общината, нито бизнесът  бяха далновидни за нуждите на имотния пазар”, каза още Иванов.
Реалните стойности на офис и търговските площи в широк център са между 1000 и 1500 евро на квадратен метър.
Но управителят на “Хелис” е категоричен, че в Бургас няма да има пазар за много центрове, тип мол, както е в София.
“Ще бъдат печеливши първите няколко, които отворят врати в Бургас. Следващите ще се изправят пред високата конкуренция на пазара за наеми”, коментира още Живко Иванов.

Пълният текст:
http://www.factor-bs.com/newsSingle.php?article=2094

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |