В новините
 
28.01.2008 06:46   Новината е видяна 4012 пъти
състоя Тържественото орисване на Последното бебе за изминалата година

За девета поредна година се състоя Тържественото орисване на Последното бебе за изминалата година – малката Янислава, която проплака на 31 декември 2007 г. и Спасимира – Първото бебе за новата 2008 г., което се роди само минута след полунощ. Така към призираните до момента 15 бебета на годината, от които 10 момичета и 5 момчета се присъединиха още 2 госпожици.
Срещата между Янислава и нейната орисница – г-жа Меглена Кунева беше виртуална. Във видеообръщение от Брюксел първият български еврокомисар благодари на организаторите на кампанията че, фокусират вниманието “върху отговорността, която имаме като родители пред децата си, но и за отговорността, която като политици, интелектуалци и спортисти, изобщо като публични личности имаме не просто пред тяхното бъдеще, но и тук и сега. Защото това, от което се нуждаят е качество на живот и едно добро всекидневие”. Г-жа Кунева, която в началото на миналата година ориса малката Деница от Кюстендил – Първото бебе на 2007 г. припомни, че не е забравила обещанието си, да покани в Брюксел нея е нейните родители. “Няма как първото европейско бебе на България да не е посетило европейската столица.” Много здраве и щастливо бъдеще е пожеланието на Меглена Кунева, към последното бебе за 2007 г. Янислава, която се роди в Пазарджик.
 Министър Стефан Данаилов  - орисник на на Първото бебе на 2008 г. Спасимира й отреди: “безпогрешно да различаваш доброто от злото, да не жалиш сили в полза на истината, да градиш живота си така, че когато погледнеш назад, да се гордееш с всеки миг от него.” Орисника на Спасимира й подари гривна, специално гравирана с неговото име “за да не я носи сестра й или някой друг”.
Стефан Данаилов връчи и дарение на стойност 1000 лева и за болницата, в която се роди БЕБЕ 2008. Спасимира и нейният орисник са първите в историята на церемонията, на чиито ръце беше направена гипсова отливка. С такава ще се сдобие и малката Янислава, която също ще се срещне със своята орисница г-жа Меглена Кунева.
За трета поредна година списание “9 месеца” и Зонта интернешънъл клуб “Света София” организират под патронажа на г-н Стефан Данаилов тържествена благотворителна вечеря, посветена на Деня на родилната помощ. Събраните средства ще се използват за закупуване на медицинска апаратура за АГО на МБАЛ “Света Анна”-Варна и МБАЛ “Здраве”- Пазарджик – болниците, в които се родиха Последното бебе на 2007 г. и Първото бебе на 2008 г.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |