В новините
 
05.02.2008 05:26   Новината е видяна 4405 пъти
е-Услуги - Интегрирана информационна система на НЗОК. Представят първата част

На 04,Февр.2008 г от 12.00 ч. в Министерството на здравеопазването ще бъде представена първата част на проекта Интегрирана информационна система на НЗОК.
Ще участват министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски, директорът на НЗОК д-р Румяна Тодорова, представители на НЗОК.
Първата част от Интегрираната информационна система на НЗОК включва управление на паричните потоци, управление на дълготрайните материални активи, автоматизация на процеса на изпълнение на обществените поръчки, управление на договорите, автоматизация на процеса на вътрешно финансовия одит.
Ще бъде дадена информация за хода на проектите за електронни здравни карти, осъществяван в Сливница, за електронен здравен портал и електронно здравно досие.
Завършване изграждането на интегрираната информационна система на НЗОК, разработване на електронни здравни карти, предоставяне на здравни услуги „он-лайн”, създаване на електронна здравна книжка (запис) и изграждане на информационни мрежи в областта на здравеопазването са сред основните цели, заложени в Националната стратегия за електронно здравеопазване, която бе приета от Министерски съвет през декември 2006 г. По-ефективно управление на здравната система и разходване на финансовите средства, подобряване на качеството на предоставяните на населението здравни услуги, повече прозрачност и публичност на процесите в здравеопазването са водещите принципи при внедряването на електронното здравеопазване у нас. /БГНЕС




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |