В новините
 
12.02.2008 04:08   Новината е видяна 5206 пъти
В “Меден рудник” експериментално тръгва вътрешна автобусна линия

В най-големия бургаски комплекс “Меден рудник” експериментално тръгва вътрешна линия от градския транспорт, чийто маршрут ще минава през всичките жилищни зони. Автобусът ще потегля от обръщалото до “Битака”. Кметът на Бургас Димитър Николов нареди да се направят калкулации на това колко и какви хора го ползват. Интересът на гражданите от “Меден рудник” ще реши съдбата на този вид услуга. Ако линията е достатъчно натоварена, тя ще се превърне в редовна, за нея ще се издават и карти. В началото на новата седмица ще бъдат уточнени точният маршрут и честотата на движение, които ще бъдат допълнително оповестени. Идеята на Димитър Николов е вътрешната линия да обслужва предимно превоза на учениците и възрастните хора в разрастващия се комплекс.

      По време на приемния ден на кмета в ТД “Възраждане”, към него бяха отправени многобройни запитвания, свързани с уреждане на имотна собственост, настаняване в общинско жилище, както и за бъдещето на различни типове постройки по чл. 120 и чл. 56, използвани като търговски обекти. По всички сигнали за нередности, отправени към него, Димитър Николов назначи проверки.

      Един от посетителите на приемната – Никола Йовчев, се оплака, че след като преди време пътното платно на ул. “Тодор Грудов” било повдигнато с повече от 2 м., той не може да влезе с автомобил в двора си. Гражданинът със собствени средства направил 13 стълби и две площадки, за да стига до своя дом – №43 на същата улица. Димитър Николов нареди да се проучи възможността за изграждане на глуха уличка, чрез която да се осигури нормален достъп до блокираните адреси на ул. “Тодор Грудов”.

      Административен служител от ОДЗ №10 в “Меден рудник” отправи запитване относно възможността менюто за всички детски градини в Бургас да бъде публикувано периодично, за да не се налага разкарване до центъра на града и обратно всеки път, когато то се променя. За улеснение на администрацията в детските градини, от следващата седмица детското меню вече ще се обявява в официалния сайт на Община Бургас.

      Жители на “Меден рудник” се поинтересуваха дали комплексът ще си има собствена линейка. Димитър Николов припомни, че предстои в “Меден рудник” да бъде изграден нов медицински център, който ще включва и стоянка за две линейки.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |