В новините
 
17.02.2008 04:42   Новината е видяна 6163 пъти
Френски „Отпадъци” гостуват в Бургас

Завеждащият отдел „Изкуство” към библиотеката, Мария Бенчева, показва тарелката, която наподобява пластмасовите, но всъщност е произведена от скорбяла и може да бъде похапната


Изгарянето на една полиетиленова торбичка може да загрее 60W крушка за 10 минути – тази и много други полезни и любопитни информации за „живота” на отпадъчните материали може да се получи в изложбената зала на Регионална библиотека „П. К. Яворов”. За съжаление, до днес, 15 февруари, изложбата „Les Dechets” /”Отпадъци”/ се намира на „Булаир” 10. Създадена в Париж, тя гостува в Бургас по покана на „Алианс Франсез” и със съдействието на френското посолство.
На 8 табла са онагледени видове отпадъци, начини за управление и отстраняването им. Особено внимание се отделя на преработката на боклуците, като се посочва, че правилното им разделяне играе важна роля при рециклиране. Това позволява икономия на суровини.
За един от най-практичните материали се счита скорбялата, на която е посветен цял щанд. Предмети, създадени от нея, не се изхвърлят след употребата им, а стават готови за консумация. Така тарелки и прибори след един летен пикник могат да се предложат на гостите за десерт. Изложена е и скала за отпадъци с данни, сочещи колко време е необходимо за преработка на някои от ежедневните неща, които изхвърляме. Например за хартията – нужни са 3 месеца до пълното й заличаване, за един фас - от 1 до 2 год., което е нищо в сравнение със стъклото, което изисква цели 4000 години.

Пълният текст:
http://factor-bs.com/news-2426.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |