В новините
 
18.02.2008 05:26   Новината е видяна 9655 пъти
Пълен провал на референдума в Бургас

Такава е оценката на всички независими национални и местни медии.
Оказа се, че са ни гледали сеира, защото референдумът нито е първи, нито има смисъл.

Най-широко рекламираният местен референдум - този за Петролопровода в Бургас показа, че организаторите не са подготвени и не знаят в кой момент кои tools да използват. Законът е виновен за неуспеха, според отговорните за неуспеха. В Бургас идеята за Петролопровода никога не е имала привърженици, но в неделя бургазлии не отидоха да гласуват. Не бяха мотивирани, а и никой  не се опита да ги мотивира.

Само 3,4% от парите, налети в местните избори щяха да са достатъчни, за да имаме успех.
Но! Що да се прави като не знаем колко време ще Сме.

Вотът не беше наказателен. Вот (votе,  а не воть) нямаше.

Разяснителна кампания нямаше. С местен 24 часа се разпространи едно зле поготвено DVD, което със сигурност циганите не изгледаха, щото "мръсните гадове" немат компютри. Такава простотия и баш маниаците не биха направили. Кампания също така в Интернет не се прави, там тя се манипулира, а всеки знае в бургас кой най-добре манипулира в мрежата. Кой обаче чете политически изцепки в Интернет, когато физическата порнография е по-интересна от политическата.

Да са живи и здрави ентусиастите на BuiBG.com, които реагираха адекватно и събраха овации на хората в нет-а.

Разяснителна кампания в Театъра или Операта. Що бе джанъм! Кой ходи на Опера и театър?! Тези, които и без друго ще излязат и ще гласуват. Редовият потребител на музика слуша Ивана и Софи Маринова, а не полузаблудени музикални величия, чийто стил е ни така, ни така, иначе казано - халтура.

Специалисти, които в явен диспут да разкрият технологичните, икономически, социални и други спорни пунктове на проекта не бяха допуснати. И що да ги канят, като келепир нема! Поне редовите граждани на Бургас не стнаха свидетели на такъв. Екскурзии и пресконференции с ръкоплящане се състояха неколкократно. Там присъстваше свитата, която и без друго стана голяма! Чак за кмета не остана място, та требеше да остане тук и друг да иде на негово място. Вярно, че Канал 0 се напъваше, но кой ли гледа Канал 0.

Референдумът и бургазлии се првърнаха в тестова лаборатория за изследване на подкрепата към г-н Бойко Борисов.
Дори и той, който не пропуска да се появи сред "електората" по повод и без повод и доста често се изказва неподготвен, не посмя явно да подкрепи референдума.
АТАКА, партия, която винаги е имала стабилна подкрепа в Бургас, също беше употребена като опитно зайче. Не, че сме фенове на Атака или на Валери Симеонов, но чак пък на балами да ги правят - жал ни стана.

И по стар обичай, независимо от данните, беше заявено, че референдумът е голям успех и с това съвсем стана ясно,че в Бургас избори не е имало.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |