В новините
 
21.02.2008 16:48   Новината е видяна 4726 пъти
Отделят криминално проявените деца от дома “Коджакафалията”
В Дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа “Коджакафалията” ще бъде обособено защитено пространство, в което да се отделят криминално проявените деца , който влияят негативно на останалите .
На десетина  от по-големите деца в Дома, като някои от тях са навършили вече 18 години  ще им бъде предложено да бъдат преместени в друг социален дом – “Надежда”, но това може да стане само с тяхно съгласие.
Срещу някои от тези деца има заведени множество дела за най-различни криминогенни прояви, в много от случаите се касае за кражба на автомобили. Въпреки това от съда отново връщали децата в дома вместо да ги изпратят в трудово- възпитателни домове. След днешната среща, посветена на проблемите в “Коджакафалията”, която се проведе в Община Бургас, започна набелязването на конкретни мерки за подобряване както на условията за живот и възпитание на децата в дома, така и за повишаване на дисциплината им и отговорността на всички, ангажирани с тяхното отглеждане и възпитание. Домакин на форума беше община Бургас. Присъстваха обшински служители, председателят на Общински съвет - Бургас Валери Симеонов, представители на Районна прокуратура, Бургаски Районен съд, Областна дирекция полиция, Държавна агенция за закрила на детето, Регионална Дирекция “Социално подпомагане”, Дирекция “Социално подпомагане”- Бургас, Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Дирекция “Бюро по труда”, Дирекция “Областна инспекция по труда”, Обществено настоятелство на ДДЛРГ “Ал. Г. Коджакафалията”, Комплекс за социални услуги за деца и семейства, Асоциация “Деметра”, Общински детски комплекс, Младежки културен център, БЧК-Бургас, Младежки червен кръст и др. Участниците във форума се обединиха около идеята да бъде създадена междуведомствена работна група, която да реагира на всякакви тревожни сигнали от Дома.
Директорът на “Социално подпомагане” в Бургас Вълчо Вълчев съобщи, че се изготвя общинска програма за реформиране на “Коджакафалията”, която през март ще бъде внесена за разглеждане в Общински съвет -Бургас. В момента в дома са настанени 86-те деца ,които  учат  в 18 различни училища в Бургас. 39 от тях са във възрастта от 15 до 18 години, като само  22 деца редовно посещават училище.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |