В новините
 
27.02.2008 10:56   Новината е видяна 4468 пъти
Изграждане на информационнен център на занаятите в Несебър и Едрине

Община Несебър кандидатства с проект по програмата за Трансгранично сътрудничество България-Турция 2007 - 2013 към МРРБ.


Община Несебър кандидатства с проект по програмата за Трансгранично сътрудничество България-Турция 2007 - 2013 към МРРБ.

Проекта е със заглавие: „Изграждане на информационнен център назанаятите в Несебър и Едрине” и е част от мярка 1.3 на програмата , а именно - „Подпомагане в сферата на инфраструктурата с цел подобряване на икономическия потенциал на региона „ Проекта е на стойност 450 000 евро и ще се изпълнява в партньорство с Регионалното Занаятчийско Сдружение – Несебър.

Целите му са: популяризиране на продуктите на местните занаятчии в Община Несебър и Област Едрине , за да се насърчи устойчивото икономическо развитие на трансграничния регион и сближаването на занаятчиите от двата региона. .

Предвижда се изграждането на дребномащабна инфраструктура – улица на занаятите в Несебър . В Община Несебър и област Едрине съществуват добре развити организации на занаятчиите. Те са важна част от икономическия профил на двата района и играят съществена роля в туристическия продукт на двата града. Занаятчиите са осъществявали срещи по между си и са установили потребност от съвместна промоция на своята продукция която досега се е осъществявала главно чрез туристите ,които ги посещават. Липсата на инфраструктура не позволява да се демонстрират занаятите на двете страни ,както и да се излагат продуктите. Идеята е да бъде изграден постоянен изложбен център и да се организират различни турско-български прояви. Това ще разнообрази туристическото предлагане в нашата община и ще засили интереса към нея извън туристическия сезон.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |