В новините
 
29.02.2008 04:41   Новината е видяна 6061 пъти
ГЕРБ и „Атака” отново заедно

Коалицията  между ГЕРБ и „Атака”  в местния парламент  отново се оказа сплотена. Днес на заседание двете групи ще гласуват по еднакъв начин  по две от конфликтните точки - декларация за признаване на арменския геноцид и развалянето на сделката между община Бургас и частна езикова гимназия “Британика”.
Двете докладни са подготвени и входирани от „Атака” в местния парламент, вчера  от ГЕРБ заявиха готовност да подкрепят колегите си и по двете докладни.
През януари коалицията се пропука, като двете групи се разминаха по точките за преместването на Дома за деца “Ал. Коджакафалията” и за разтрогване на договора с почистващата фирма “Титан”.
Цял месец наблюдатели на работата на местния парламент  следяха как ще се развият отношенията между двете най-големи групи в него. 
“Ще гласуваме за разваляне на сделката. Ако общината загуби това дело и  с него 200 000 лева, не означава, че  печели  новият морал. По този начин даваме сигнал  за  следващия инвеститор,  който иска да прави подобна  сделка. Той ще знае, че нещата не са вече  както преди”, заяви организационният секретар и общински съветник Семир Абумелих.
Две седмици преди сесията общинският съветник от “Център -5” Георги Иванов, който е заинтересована страна по  сделката с “Британика”, заяви, че ако Общинският съвет разтрогне договора за сградата и земята под нея, ще съди общината.
“Имали сме консултации с юристи. Всяка една страна по различни административни дела си запазва правото да не е доволна и да си търси правата”, заяви Диана Йорданова от ГЕРБ.
Слухове, че на съветници са раздавани пари от по 20 000 лева, за да не се разтрогне сделката, плъзнаха из Бургас дни преди сесията.
“Нито до мен и моите колеги  са стигали подобни слухове,  нито са ни предлагали. Ако ми предложат, ще ги взема и ще  направя дарение на Дома за деца “Коджакафалията”. С парите от цялата ни група може  да се направи ремонт на сградата” , пошегува се Семир Абумелих.
“Направете си сметка  за каква сделка става въпрос, след като се говори за такива суми”, допълни от своя страна Димитър Бойчев.

Пълният текст:
http://factor-bs.com/news-2530.html




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |