В новините
 
01.03.2008 01:55   Новината е видяна 4949 пъти
Промени при кандидатстването в Софийския университет

СУ „Св. Климент Охридски“ с нови изисквания


Изпитът по български език и литература за специалност "Журналистика" отпада. На изпитите по история и география ще се теглят две теми. Нови специалности се откриват към факултетите по педагогика, физика и химия.
Заместник-ректорът по учебна дейност на СУ Мария Шишиньова обяви, че се променя и начинът на провеждане на кандидат-студентския изпит по история в Софийския университет. Вместо досегашните пет часа, кандидатите ще имат на разположение четири астрономически часа. Те ще трябва да развият по избор една от изтеглените две теми. Целта е кандидатите да пишат по конкретната тема, като избягват големия обем писмена работа, който не винаги отговаря на поставената тема. Темите по история ще бъдат върху целия учебен материал по история.
При изпита за специалността „Руска филология” отпада преводът от руски на български. По география ще се теглят две теми, като кандидат-студентите ще разполагат с 5 часа.

Пълният текст:
http://factor-sf.com/news-57.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |