В новините
 
12.09.2004 22:06   Новината е видяна 4975 пъти
Бургазлии поискаха главата на транспортния министър
Според тях, безотговорните действия на вицепремиера вредят на Бургас и единственият разумен изход е неговата оставка. Протестиращите разпространиха и резолюция, с която настояват министър- председателят Симеон Сакскобурготски да приеме представителна делегация от Бургас.
Делегацията ще бъде упълномощена да води преговори по исканията на бургазлии за по- голяма самостоятелност на града и реална децентрализация от държавната власт. В портивен случай от БИГ- ЕС заплашват с ефективни стачни действия. Оснвовните нападки на организацията са насочени към транспортния министър, който реши да отдаде на обща концесия бургаското и варненското летище.
Според членове на БИГ- ЕС това ще доведе до негативни последици за аеропорта в Бургас. Една от основните идеи на БИГ- ЕС е пристанището в града да стане общинско. “Бургас си иска порта от министъра на транспорта” беше един от основните лозунги на импровизирания митинг, който членовете на Бургаската инициатива организираха. На площада пред Бургаския свободен университет беше поставено и чучело на Николай Василев.
Вицепремиерът седеше в трудовашка количка с гръмкия надпис “Високоскростен влак”. Количката, според организаторите на митинга ще бъде и основното превозно средство на вицепремиера, с което той ще слезе от високите етажи на властта.
От БИГ- ЕС припомниха, че техните искания за по- голяма самостоятелност на Бургас вече са предоставени и на Европейската комисия в Брюксел. С тях вече е запознат и Романо Проди. Преди няколко месеца от БИГ- ЕС организираха подписка в града, чрез която се настояваше за икономическа и финансова самостоятелност на Бургас и децентрализация на местната власт. Над 20 000 буразлии подкрепиха тогава исканията на организацията.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |