В новините
 
16.03.2008 09:39   Новината е видяна 5254 пъти
БЪЛГАРИЯ - СЪВРЕМЕННА ДЕСТИНАЦИЯ ЗА ЧЕТИРИ СЕЗОНА

"БЪЛГАРИЯ - СЪВРЕМЕННА ДЕСТИНАЦИЯ ЗА ЧЕТИРИ СЕЗОНА"- под това мото председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова представи нашата страна пред руски медии, туроператори и представители на регионите. Тя посочи, че извън познатите морски и ски туризъм, България разполага с отлични условия за балнео, спа и уелнес, културно-исторически, конферентен, селски и еко туризъм, голф и други модерни туристически продукти.
Държавната агенция по туризъм отделя 90 процента от целия си рекламен бюджет за промотиране на България в Русия. Наскоро е започнала рекламна кампания в централни и регионални ТВ канали, която ще бъде повторена през май. Излъчват се 5 телевизионни клипа: за културно историческото наследство, за балнео, спа и уелнес, за селски и еко, за морски и младежки туризъм и общ имиджов клип. С финансиране от еврофондовете, кампанията ще бъде разширена освен в електронните медии, в печатни издания и билбордове.
Най-много въпроси бяха зададени за визовия режим.От първи април руските граждани ще имат право не само на едногодишни многократни, но и на дву- до петгодишни визи. Собствениците на имоти в България получават с предимство многократни визи, като от това предимство се ползват членовете на семействата им и техни близки приятели. През лятото се очаква да бъдат командировани допълнително служители в консулския отдел на българското посолство, както и да бъде удължено работното време.
Според българският консул в Москва Любомир Попов, броят на руските туристи може да се удвои, ако издаването на визи се повери и на лицензирани фирми, както вече от държавите-членки на ЕС това са сторили посолствата на Франция, Испания, Белгия и Холандия и Англия в Русия. Аутсорсването на тази услуга не струва нищо на посолствата, туристите заплащат допълнително 25 евро към цената на визата от 35 евро. Но това е малка сума в сравнение с пътните разходи на кандидатите за визи, например самолетният билет от Далечния Изток до Москва е 1000 евро. В Русия български консулски служби има освен в столицата, в Санкт Петербург, Екатеринбург и Новосибирск. А градовете с население над един милион в Руската федерация са над сто.
България е на 16 място в класацията от предпочитани дестинации за руските туристи, начело са Турция, Египет и Финландия.
Египет е страна-партньор на третото издание на Интурмаркет. Националният павилион на страната е в съседство с българския и представлява прозрачна пирамида с позлатени фараони на входа. Както стана ясно, с помощта на председателя на Федералната агенция по туризма Владимир Стржалковски щандът на България е на най-централното място на основната палата на изложението и веднага привлича внимание с копието на Панагюрското златно съкровище. Много овации събират седмината танцьори от пловдивската група "Акрани" и Красимир Костов, който демонстрира иконопис пред многобройната публика. От "Албена" предлагат на гостите на щанда безплатни уелнес процедури. През тази година акцентът в програмата на Световната туристическа организация е конференция за модерното развитие и перспективи на спа и уелнес индустрията, която ще се проведе на 17 март в Крокус Експоцентър.

* * *
"Това е добра идея и много ме изкушава" – така отговори вицепремиерът на Руската Федерация Сергей Нарижкин на поканата на главния секретар на Съюза на инвеститорите в туризма Соня Колтуклиева да прекара лятната си ваканция в България. За първи път толкова високопоставен руски държавник посещава българския щанд на Интурмаркет – международната туристическа борса, която беше открита днес в Москва. „Русия и България развиват добри отношения в областта на енергетиката, вече можем да се похвалим и с възраждане на сътрудничеството в туризма. През миналата година 250 000 руски граждани са почивали на българските курорти. Тъй като 2008 е година на Русия в България, аз съм убеден, че това ще засили много интереса на гражданите на Руската федерация към вашата приятелска страна" – каза руският вицепремиер, откривайки Деня на България в Крокус Експоцентър.
Българският щанд, разположен на 500 кв.м. е най-големият изложбен павилион на Интурмаркет, където върху 29 150 кв.м. експозиционна площ се представят 1100 фирми от 65 страни и 81 руски региона.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |