В новините
 
24.03.2008 07:23   Новината е видяна 3613 пъти
Обшина Бургас използва софтуер на Майкрософт. Одит на операционните системи, използвани в администрацията

С подкрепата на ДАИТС да се направи одит на операционните системи, използвани в държавната администрация; МДААР да поръча социологическо проучване за нагласите на гражданите спрямо използването на свободен софтуер; министерството да финансира обществени поръчки, чийто предмет на дейност да е ефикасността на мигрирането към свободен софтуер в администрацията; всички проекти, разработвани в областта на е-правителство, да бъдат хетерогенни. В най-скоро време ще се проведат срещи на ниво експерти от всички заинтересовани страни. На срещите ще се обсъдят ангажиментите за изпълнение на тези задачи.

На срещата беше подчертано, че освен това ще бъдат проверявани по места новоназначениет общински служители и техните умениям, качества и ценз, както и бизнеса, с който са се занимавали преди това.

Община Бургас работи с операционни системи на Майкрософт. 

 „МДААР ще приеме и всякави други разумни и правилни предложения" - подчерта още министърът на втората публична дискусия на тема „Приложение на системи с отворен код в държавната администрация", организирана от Министерството на държавната администрация и административната реформа. Тя беше продължение на дискусията, проведена през месец декември 2007 г. Участие в нея взеха над 50 представители на различни институции, фирми и организации, работещи в сферата на информационните технологии.

В началото на форума министър Василев изказа мнение, че 2008 ще бъде една добра година за реализирането на проекти в областта на е-правителство. Очаква се МС да разгледа на едно от следващите си заседания наредбите за прилагане на Закона за електронното управление.

В продължителната дискусията изказвания направиха представители на ДАИТС, АБРОК, Новел - България, Майкрософт - България, ЕСИ - център, ЦАПК „Прогрес" и други.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |