В новините
 
27.03.2008 17:21   Новината е видяна 5166 пъти
Фотев и Левчев заедно в деня на Благовещение

След рецитала, посветен на безсмъртния Христо Фотев, литературният критик Николай Петев /вдясно/ представи книгата „Писма от ада” от Любомир Левчев


Проливният дъжд вчера осуети тържеството пред паметника на Христо Фотев в Морската градина, но не обезкуражи хората, които искаха да почетат рождения ден на поета. Рециталът по негови стихове “Кълна ви се – аз всичко бих направил... ” в изпълнение на актьора Пламен Каров се състоя в Бургаската художествена галерия “Петко Задгорски” и премина с ярък емоционален патос през насъбралото се множество. Официални гости на събитието бяха изтъкнатият поет Любомир Левчев, съпругата му – художничката Дора Бонева, председателят на Съюза на българските писатели Николай Петев, много бургаски творци на думите, почитатели на изящната словесност.
В предобедните часове кметът Димитър Николов прие гостите от София, като сам даде тон на непринудения разговор. Домакинът обсъди с Левчев и Петев значението на национална литературна награда, която ще носи името на Христо Фотев. “Не всичко е пари”, резюмира кметът Николов и постави акцент върху творческия заряд на Бургас, в чиято неповторима атмосфера растат и се развиват много таланти в различни области на изкуството.
Левчев, който е почетен гражданин на Бургас, получи герба на морския град. Трогнат, гостът изрази чувствата си, като целуна пластиката. На него и на Николай Петев кметът връчи още картини от стария Бургас с думите:
“Духът не се променя, той е вечен”.
Според Дора Бонева морският град е силно артистичен, привлекателен с културните си дейци, по-голямата част от които, за нейно съжаление, вече не са между живите. Тъкмо на Благовещение художничката изрази надежда, че младите ще продължат традициите и че всички благи вести принадлежат на бъдещето.

Пълният текст:
http://www.factor-bs.com/news-2756.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |