В новините
 
30.03.2008 21:41   Новината е видяна 4791 пъти
Броят на сайтовете превиши 160 милиона

С 4,5 милиона е нараснал броят на сайтовете през февруари, сочат данните от регулярния доклад на компанията за изследване на интернет Netcraft. В глобалната мрежа е имало точно 162 662 053 сайта към края на месеца, твърди проучването.
 Услугите за блогове и социалните мрежи са основните фактори за бързото увеличение на броя на сайтовете в последните години.

Ръстът при традиционните сайтове, които имат собствени домейн имена от второ ниво, е минимален, отчита Netcraft.
Най-висок прираст при блог услугите бележи системата на Google, където броят на потребителите се е увеличил с 842 000. Следва социалната мрежа MySpace, която прибавя над 200 000 потребители със собствени уеб страници.
Netcraft обръща специално внимание на новата услуга iWeb на Apple, която позволява създаване на персонални страници на основата на готови шаблони. Системата работи под управлението на последната версия на софтуера iLife за операционна система Mac OS X. Особеност на услугата е, че множество сайтове се асоциират с един IP адрес. Уеб сървърът AppleDotMacServer e обслужвал над 24 000 страници с един адрес, но това въобще не е оказало влияние на достъпността на сайтовете, отчита Netcraft.
Най-популярният уеб сървър през февруари продължава да бъде Apache, който стои зад половината сайтове в интернет. Втори е сървърът Microsoft IIS с около 35% от сайтовете.

www.technews.bg       

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |