В новините
 
01.04.2008 06:13   Новината е видяна 4611 пъти
В Бургас се проведе конференция, посветена на сътрудничеството в Черноморския регион

 Кметът на община Бургас Димитър Николов взе участие в Кръгла маса на тема “Новите измерения на сътрудничеството в Черноморския регион след присъединяването на България и Румъния към Европейския съюз”.

      Конференцията се организира по проект на Института за следдипломна квалификация при УНСС.

      Димитър Николов обяви, че ръката му е протегната към всички потенциални партньори на Бургас от Черноморския регион. Според него е дошло време ЕС да обърне на Черноморското крайбрежие специално внимание, каквото вече са получили Средиземноморското и Балтийското.

      Като лектори в Кръглата маса взеха участие експерти от Министерски съвет, Министерство на вътрешните работи, Българска народна банка, преподаватели от УНСС, журналисти.

      Сред обсъдените теми бяха тези за разширяването на инвестиционната дейност в Черноморски регион; финансирането на приоритетни проекти в икономическите сектори транспорт, туризъм, телекомуникации, енергетика, инфраструктура; сътрудничеството между Черноморската банка за търговия и развитие, Европейската банка за възстановяване и развитие и Европейската инвестиционна банка; развитието на търговията между фирми от държавите-членки на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество; европейската политика на добросъседство с Румъния, Турция и Русия.

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |