В новините
 
03.04.2008 06:18   Новината е видяна 4656 пъти
Община Бургас ще оптимизира информационната си система

В Община Бургас се извършва одит на информационната й система. С тази задача се е заела Василка Сирачевска – програмен координатор във Фондация за реформа в местното самоуправление /ФРМС/, бивш IT-директор в Министерство на енергетиката и IT /информационни технологии/ личност на 2006 г. Първите резултати от проверката показват, че екипът специалисти от отдел “Информационно обслужване” в Община Бургас поддържа отличен софтуер и IT капацитет на много високо ниво, за което те получиха комплименти от Василка Сирачевска. Досега обаче тези възможности не са използвани пълноценно от общинската управа.

      След приключване на одита ще бъде изготвен план за оптимизация на информационното обслужване в община Бургас. Вече са ясни част от препоръките на Фондация за реформа в местното самоуправление: пълноценно използване на системата за документооборот; актуализиране на всички регистри по гражданско състояние; изграждане на връзка с всички селища в общината, за да не идват хората в града, ако имат нужда от някаква рутинна административна услуга.

      Във връзка с изготвения нов Закон за електронно управление, Василка Сирачевска смята, че във времето до неговото приемане трябва да се подобри IT връзката между Община Бургас и другите институции в града, като по този начин ще бъдат спестени много главоболия и на гражданите, и на служителите.

      Междувременно през последните месеци електронният сайт на Община Бургас повишава своя рейтинг. В периода от януари до септември 2007 г. той е имал средно по около 7000 уникални посещения месечно, докато през периода октомври 2007 – март 2008 г. интересът се е повишил двойно. Пиков месец е февруари, когато почти 20 000 уникални посетители са влезли в сайта.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |