В новините
 
04.04.2008 06:33   Новината е видяна 4416 пъти
Европейската комисия разследва търг-а за доставка на справочна информационна система за държавната администрация

Европейската комисия започва разследване на търг-а за доставка на справочна информационна система за държавната администрация. „От Генералния секретариат на Комисията уведомиха официално „Апис”, че случаят е поет от Генерална дирекция „Вътрешен пазар и услуги”. Това е компетентната служба на Европейския съюз, която ще преценява дали при провеждането на търга министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев е спазил общностното право в областта на обществените поръчки.“ Това са съобщили от АПИС.

Разследването е образувано по жалба на „Апис". Според тях министър Василев е провел процедурата в нарушение на разпоредбите на Директива 2004/18/ЕО и Закона за обществените поръчки. В средата на март от АПИС дадоха гласност на събитието. Категорични са , че съгласно нормите на евро-директивата, възложителите могат да поръчват само за свои нужди, докато централизирани поръчки за нуждите на други възложители следва да се извършват чрез централен орган за поръчки. Аргументът на МДААР по този въпрос е, че „никъде в Закона за обществените поръчки (ЗОП) не е забранено възложителят да плаща със собствения си бюджет за централизирани доставки - напротив, в обявлението на Агенцията за обществени поръчки има графа с две опции за вида на доставката - „централизирана" или „по места."





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |