В новините
 
05.04.2008 16:24   Новината е видяна 5855 пъти
разбита наркокомуна

Десетчленна организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотични вещества, е задържана след брилянтна акция на бургаските полицаи, съобщи на нарочна пресконференция днес Директорът на ОДП Бургас – Комисар Павлин Димитров.
 Задържането на участниците в групата е реализирано в два етапа, като по досъдебното производство се работи от октомври 2007 година. По сигнал на ОДП Бургас са предприети действия по сформиране на екип, действащ под прякото ръководството на Окръжна прокуратура Бургас. След четири месеца събиране на доказателства, разпит на свидетели и използване на специални разузнавателни средства, е пристъпено към задържането на участниците в групата. Първият етап, от арестите е стартирал в началото на януари, когато са задържани : Мартин Василев “Ушатия”, Николай Димитров “Гнома” и Пламен Кузев “Козела”. С цел установяване на цялостната престъпна дейност на лицата, на първите арести не е дадена гластност, съобщи Административния ръководител на Бургаска окръжна прокуратура – г-н Ангел Ангелов.
Вторият етап по неутрализирането на наркобандата е стартирал на 02.04.т.г., когато са задържани лидерът на групата 7 Петър Биберов – “Кюфтето” и неговите съучастници : Радослав Стойчев “Тафо”, Николай Михов “Спящия”, Венцислав Петков “Чавката”, Огнян Иванов “Огито”, Леонард Шчербински “Лео” и Чавдар Кидеров. От престъпната група са иззети : 1,220 кг амфетамини, три газови пистолета / единия от които преправен на боен/, бухалки и метални тръби. Според Ангел Ангелов иззетите вещи са присъединени към доказателствения материал по образуваното дознание, а спрямо арестуваните са взети мерки за неотклонение «.задържане под стража» за 72 часа.
 Окръжният прокурор съобщи още, че по досъдебни производства за групова престъпна дейност и организирани престъпни групи за 2007 година са иззети : 33,299 кг хероин, 178 гр. кокаин, 4,008 кг марихуана, 2,270 амфетамини, 160 гр. метаамфетамини и други наркотични вещества – 2,266 кг. Иззетите наркотични вещества са на стойност 1 500 000 лв. В полза на държавата за миналата година по същите досъдебни производства са отнети : осем пистолета, три автомата “Калашников”, една пушка, патрони, взривове, взривни смеси и барут. Само за първите три месеца на 2008 година по образувани и разследвани досъдебни производства с установени извършители и предявени обвинения са иззети : 38,620 кг хероин, 1,342 кг амфетамини и 12 гр. екстази, всичко на обща стойност 1 608 000 лв. По образувани досъдебни производства, свързани с държане и пласиране на наркотици през 2007 година са задържани 23 лица, от които 16 са с влезли в сила присъди и в момента изтърпяват наказание “лишаване от свобода”, съобщи още прокурор Ангелов.
Като абсолютен парадокс, определи развитието на случая с отвличането на старозагореца от частен офис в Слънчев бряг, бургаския окръжен прокурор. Потърпевшият 25 годишен мъж се е явил с повереник в прокуратурата, като е заявил че няма спомени за отвличане, осъществено спрямо него. Показанията, дадени часове след спасяването му от петимата въоръжени нападатели пред дознател от РПУ Несебър, не били верни, тъй като според старозагореца влизането му в автомобила се осъществило доброволно. В резултат на оттеглените показания, полицията и прокуратурата провеждат следствени действия, за да докажат че наистина е имало отвличане и умисъл от страна на петимата маскирани несебърлии.
Според Директорът на ОДП Бургас – Комисар Павлин Димитров дейността на престъпните групи на територията на Бургаски регион евоюлира, като до момента няма данни на територията на града да се формират нови наркодепа. Наркотиците се доставят на малки количества от вътрешността на страната, доказателство за което е случаят с вчерашната дата, при който с килограм марихуана е задържан 32 годишен бургазлия. По наблюдения Комисар Димитров на територията на Бургаски регион ползването на хероин все още има превес над ползването на анфетамини, но въпреки това опасността синтетичните наркотици да се разпространят лавинообразно сред подрастващите остава.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |