В новините
 
10.04.2008 06:22   Новината е видяна 4288 пъти
Николай СТОИЛОВ, лидер на МСДС:Не кършим китки, а търсим изход за всички млади

 СДС срещнах истински лидери, заради които си струва да увличаш приятели и съмишленици, казва новоизбраният председател на синята младежка структура


Роден е на 19 юни 1982г. в Бургас, има бакалавърска степен по стопанско управление, а в момента подготвя дипломирането си като магистър по международно управление в бургаския Университет “Проф.д-р Асен Златаров”.  Ерген е.
Записва се като редови член на СДС-Бургас през 2002г.
“ Николай работи твърде дълго за каузата без користолюбие и никакви претенции за лични дивиденти от свършеното, затова не само тези, които го познават сред младото поколение в СДС, но и областното и общинско ръководство му гласуваха доверие. Той е изключително трудолюбив, диалогичен, не влиза в конфликти и  последователно отстоява разумни позиции, много креативен. С него сме провели няколко предизборни кампании  -  президентските през 2006-а, вота за европарламента и местните през октомври м.г. , в които се включи много активно с цялото си свободно време, привлече много свои приятели в СДС – заслужи лидерското място и сме сигурни, че ще се справи, каза за своя съратник Иван Андонов – секретарят на общинското ръководство на СДС-Бургас.
Николай Стоилов стана председател на младежката структура на 3 април след  събрание, последвало поредната дискусия, на която дойдоха освен членове и симпатизанти на синята идея, още и млади хора, които са аполитични, но се интересуват от събитията в държавата и развитието си като личности и професионалисти.

 - Г-н Стоилов, каква беше темата на последната дискусия и как успявате да осигурите присъствие на толкова много млади хора в залата?
-  Темата беше за проблемите в образованието, което трябва да стане приоритет, да се вземат бързи и спешни мерки - очертаха се 10 точки, които имат нужда от незабавно реформиране  - в основното, средното и висшето училище. Говорим за конкретика. Причината е, че продуктивността е изключително ниска. Няма нито една фирма, която да е доволна от кадрите , произведени от висшите учебни заведения и от специализираните средни училища. Бизнесът търси кадри, които са завършили в чуждестранни университети, и това е плачевно.Но ние не се събираме, за да кършим китки, а за да търсим изход чрез властовите механизми. Затова има интерес.
- Изборът Ви за председател как премина?
-На тази среща с право на глас бяха 30 наши членове, не усетих да има разнопосочност на мнения, всъщност изборът приключи много бързо. По време на дебатите за образованието всеки изложи своето виждане, като се очерта плачевната картина, че във висшето обучение проблемите идват заради остарелите модели, подготовка на преподаватели и техники на преподаване. Напълно ненужни са тези протяжни 4-годишни бакалавърски програми, които включват широко профилирани дисциплини, не даващи в крайна сметка  нужната подготовка за младия човек, той излиза на пазара на труда без никаква ориентация за действителността, като се надява напразно веднага да почне работа по специалността си. Ние предлагаме да бъде по-компактно това обучение- 3-годишно и тясно специализирано, да се получат нужните практически познания.

Пълният текст
http://www.factor-bs.com/news-2870.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |