В новините
 
15.04.2008 07:07   Новината е видяна 3098 пъти
Велико Търново става фестивален център

Седем престижни фестивала, повечето от които международни, ще се провеждат във Велико Търново. Най-новата идея е за дикси джаз фест, който ще бъде първи фестивал на бендовете в България.


Велико Търново става фестивален център

Изявени състави от цялата страна ще съберат на 4 и 5 юни за първия джаз фест. Идеята за  феста е на Георги Попов и Кирил Кирилов от Роял Дикси бенд. Останалите изяви, които събират стотици изпълнители от страната и чужбина във В. Търново, стартират през април с конкурса за млади изпълнители “Короната на Търновград”.

През май се провежда Балканфолк, а през юни е фестивалът на ортодоксалната музика. Международният фолклорен фестивал вече се провежда в последната седмица на юли и продължава през първите дни на август.

През септември градът е домакин и на Международния фестивал на военните духови оркестри. В края на месеца се провежда и Международният конкурс за млади изпълнители “Сребърна Янтра”.

В програмата на Общината е залегнало организирането и на Детски фестивал на театралното изкуство “Малкият принц”. Общината води преговори и за възстановяването на любимия на поколения българи песенен конкурс “Мелодия на годината”, който обаче ще се провежда по нова технология. Основен партньор на Общината е БНТ





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |