В новините
 
22.04.2008 12:07   Новината е видяна 5346 пъти
Чакат 540 книги в библиотеката

Кампанията “Елате, книги, у дома!”, подета от няколко години в Регионалната библиотека “П. К. Яворов”, отново е на ход. Ръководството на културната институция отправя толерантна покана към закъснелите читатели и очаква от днес до 25 април те да върнат взетите книги на познатия бургаски адрес - “Богориди” 21. Санкции няма да има.
През изминалата 2007 г. общо 54 хиляди библиотечни единици са напуснали заемната служба, от тях 540 все още не са върнати. Просрочили позволеното време за ползване на литературата у дома фигурират и от 2006 г.
Като се има предвид, че могат да се вземат до 5 книги за вкъщи, става дума за около 200 недобросъвестни читатели. Дните без глоби за тях би трябвало да ги подсетят и да предадат четивата в обществената библиотека.
Един месец е позволеният срок, който читателите биха могли да удължат с презаписване на книгите. Според правилника на “П. К. Яворов”, ако до 2 седмици закъснее връщането, на посочения читателски адрес от библиотеката изпращат предупредителни писма, а после следват парични санкции. Те обаче не са такива, че да стреснат нарушителите. Около 1 процент от библиотечния фонд се попилява по този начин, казаха от културната институция.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |