В новините
 
30.04.2008 12:41   Новината е видяна 4245 пъти
криминална хроника

На 28.04.т.г. около 11.00 ч. в центъра на с. Братово, общ. Бургас за проверка е спрян л.а. «Опел калибра», с бургаска регистрация, управляван от 20 год. Н.Г. от с. Равнец. В багажника и купето на автомобила са открити 12 менгемета и една наковалня, за които е установено, че са откраднати от ОУ «Св.Св. Кирил и Методий» - с. Равнец. Кражбата е извършена, чрез взломяване на входната врата и последващо разбиване на катинар на метална решетка на работилницата към училището. Стойността на нанесените щети е в размер на 670 лв. Работата по случая продължава от служители на Второ РПУ Бургас.
      На 28.04.т.г. около 12.20 ч. на пътя Созопол – Бургас при влизане в областния център, полицейски служители са извършвали контрол с радар за превишаване на скоростта. Лек автомобил «Ауди», с румънска регистрация, движещ се посока Бургас, е навлязъл в лявата лента със скорост 120 км. при ограничение на скоростта 60 км/ч. Подаден е ясен, видим и разбираем сигнал със стоп палка на водача на автомобила, който вместо да спре, не намалява скоростта си и продължава да се движи в посока Бургас. «Аудито» своевременно е последвано с включена звукова и светлинна сигнализация на полицейски автомобил по ул. «Чаталджа», където на около 100 м. след бензиностанция «Шел» в посока ул. «Спортна», е спрян за проверка. Установено е, че автомобила е управляван от 26 годишния Н.М. от Румъния, който е допуснал серия от нарушения на Закона за движение по пътищата / движил се е с превишена скорост, извършил е маневра «изпреварване» на двойна непрекъсната линия, създал е предпоставка за настъпване на ПТП с насрещно движещи се МПС, управлявал е автомобил със затъмнени стъкла на предните врати, като не е използван обезопасителен колан и не е представил застраховка «Гражданска отговорност» или подобна такава/. Водачът на автомобила се е държал грубо, предизвикателно и арогантно, като е отказал да изслуша полицейските служители за носената от него отговорност за извършените нарушения. Съставени са му актове за установяване на административни нарушения, които ще бъдат изпратени в Република Румъния, поради отказа на румънския гражданин да последва полицейския автомобил до ОДП Бургас за издаване на наказателно постановление и заплащане на предвидената глоба.
      На 28.04.т.г. около 20.00 ч. в Първо РПУ ургас е получено съобщение от 17 годишен бургазлия, за това че около 17.00 ч. на същата дата двама непознати мъже, са го спрели в района до Трета поликлиника и представяйки се за полицаи, са му отнели портфейла, съдържащ сумата от около 360 лв. и лични документи. Младежът заедно с непознатите, които не му се легитимирали със служебни карти, тръгнали в посока Първо РПУ Бургас, за участие в разпознаване на заподозрени лица. На ул. «Сливница» непознатите се опитали да избягат, като след сборичкване със 17 годишния бургазлия, от мнимия полицай е изпаднал мобилен телефон. Работата по установяване самоличността на извършителите на измамата продължава от служители на Първо РПУ Бургас.
      На 28.04.т.г. около 19.10 ч. в с. Гюльовца, общ. Несебър, на кръстовището между ул. “Янко Андонов” и ул. “Китка”, е настъпил пътен инцидент между : л.а. “Фолксваген голф”, с бургаска регистрация, управляван от 37 год. А.М. от с. Гюльовца и л.а. “Рено меган”, с бургаска регистрация, управляван от 39 год. Н.К. от Бургас. От ПТП е пострадал водача – А.М., който с фрактура на десния глезен, без опасност за живота, е настанен за лечние в бургаската болница. Причини : отнемане на предимство на л.а. «Фолксваген» от страна на водача на л.а. «Рено». 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |