В новините
 
01.05.2008 22:38   Новината е видяна 2262 пъти
Започва XXV Национален конкурс за детска песен „Сладкопойна чучулига” 2008
Юбилейното XXV – то издание на Националния конкурс за изпълнение на детска песен „Сладкопойна чучулига” 2008 ще се проведе от 2 до 4 май в Дома на културата „Лукойл-Нефтохим” в Бургас. Основен организатор на песенната надпревара е Община Бургас.
Нейната основна цел, освен откриване на млади таланти и дарования, тази година ще бъде и популяризиране на детските песни, които са създадени през годините на сцената на конкурса.
Според регламента музикалната надпревара ще премине в две категории – конкурс за вокални групи, и конкурс за индивидуални изпълнители. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи – за вокални състави – до 8 и 13 год. и до 7 и 11 год. за индивидуални изпълнители.
В конкурса могат да вземат участие състави към различни детски комплекси, читалища, центрове за работа с деца, училища, детски градини, младежки домове и др. Всеки участник в конкурсната програма трябва да подготви две детски песни по избор, едната от които задължително трябва да бъде от фонда на „Сладкопойна чучулига”.
Над 300 деца от цялата страна са заявили участие в юбилейното издание на конкурса. Освен представители на големите градове в страната, изпълнители ще има и от Димитровград, Полски Тръмбеш, Враца, Поморие, Несебър,Сунгурларе, Стара Загора, Велико Търново, Смолян, Пазарджик, Асеновград, Казанлък, Кнежа, с. Шивачево и др.
Младите таланти ще бъдат оценявани от компетентно и авторитетно жури в състав: проф. Виктор Чучков – председател, Иван Кожухаров, Руслан Карагьозов, Доротея Петрова, Румен Николов, Златина Пантелеева, Светла Стоева и Пепа Запрянова. По регламент всяка една от категориите и възрастовите групи ще бъде отличена с Голямата награда, награда за най-добро изпълнение на песен от музикалния фонд на конкурса, както и награда за вокален педагог.
Юбилейното издание на „Сладкопойна чучулига” ще завърши с тържествено награждаване и гала – концерт на лауреатите на 4 май /неделя/ от 18.30 ч.
По време на песенната надпревара ще се проведе и Националният конкурс за детска рисунка „Нарисувай ми песен”. Той се организира със съдействието на Община Бургас и е в рамките на „Сладкопойна чучулига”. Всяко дете участва само с една рисунка, която се изготвя въз основа на CD с песните от фонда на конкурса. Официалното откриване на изложбата е на 2 май /петък/ от 17.00 ч. в Дома на културата „Лукойл-Нефтохим”. Жури от изтъкнати художници и педагози ще оценяват детските рисунки. Най-добрите от тях ще бъдат заснети и ще бъдат изработени книгоразделители, предназначени за участниците в двата конкурса – „Сладкопойна чучулига” и „Нарисувай ми песен”.
По време на конкурса за изпълнение на детска песен в Дома на културата „Лукойл-Нефтохим” ще се открият ателиета по интереси – ателие-рисуване, ателие-мънисто и ателие-оригами, в които желаещите деца ще могат да творят и развиват своя талант и способности.
Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |