В новините
 
02.05.2008 20:14   Новината е видяна 4574 пъти
В Бургас се провежда 25 юбилейно издание на Националния конкурс за изпълнение на детска песен „Сладкопойна чучулига” 2008.

Конкурсът ще продължи до 2 до 4 май. Организатор е община Бургас. Конкурсът се провежда в Дома на културата на „Лукойл-Нефтохим”. Целта е откриване на млади таланти и дарования, и популяризиране на детските песни, които са създадени през годините.
Според регламента конкурсът преминава в две категории:
- за вокални групи
- конкурс за индивидуални изпълнители.
Участниците са разделени в две възрастови групи и в двете категории. За вокални състави –първата група е до 8 години, а втората - до 13 години.
При индивидуалните изпълнители - първата група е за участници до 7 години, а втората до 11 години.
Всеки участник в конкурсната програма трябва да подготви две детски песни по избор, едната от които задължително трябва да бъде от фонда на „Сладкопойна чучулига”.
Над 300 деца от цялата страна са заявили участие в юбилейното издание на конкурса. Освен традиционното уастие на деца от големите градове, изпълнители тази годинаще има и от Димитровград, Полски Тръмбеш, Враца, Поморие, Несебър, Сунгурларе, Стара Загора, Велико Търново, Смолян, Пазарджик, Асеновград, Казанлък, Кнежа и с. Шивачево.
Журито е в състав: проф. Виктор Чучков – председател, Иван Кожухаров, Руслан Карагьозов, Доротея Петрова, Румен Николов, Златина Пантелеева, Светла Стоеваи Пепа Запрянова.
Всяка една от категориите и възрастовите групи ще бъде отличена с голямата награда, награда за най-добро изпълнение на песен от музикалния фонд на конкурса, както и награда за вокален педагог. Тържественото награждаване и галаконцерт на лауреатите е на 4 май от 18.30 часа.
Успоредно се провежда и Националният конкурс за детска рисунка „Нарисувай ми песен”. Всяко дете участва само с една рисунка, която се изготвя въз основа на песните от фонда на конкурса.
Официалното откриване на изложбата е на 02.Май от 17.00 часа в Дома на културата „Лукойл-Нефтохим”. Жури от изтъкнати художници и педагози ще оценяват детските рисунки. Най-добрите от тях ще бъдат заснети и ще бъдат изработени книгоразделители, предназначени за участниците в двата конкурса – „Сладкопойна чучулига” и „Нарисувай ми песен”. По време на конкурса за изпълнение на детска песен в Дома на културата „Лукойл-Нефтохим” ще се открият ателиета по интереси – ателие-рисуване, ателие-мънисто и ателие-оригами, в които желаещите деца ще могат да творят и развиват своя талант и способности.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |