В новините
 
09.05.2008 12:37   Новината е видяна 3928 пъти
Токът в Южна България ще се отчита на три месеца от 2009 г.

От 1 юни клиентите EVN България ще получават новите си клиентски номера

По всяка вероятност токът ще се отчита на 3 месеца за Южна България от началото на 2009 г. Това са казали в Пловдив шефовете на фирмата, както и от екипа, който в продължение на година е разработвал и тествал новия софтуер.

Дневник съобщава, че Близо 1.5 млн. абонати на австрийския доставчик на електроенергия EVN - България, ще получат нови десетцифрени клиентски номера от 1 юни нататък. Промените са подготовка към преминаване на тримесечно отчитане на потребената електроенергия, като в перспектива се предвижда то да става на 6 месеца и още по-нататък - веднъж в годината. През останалите месеци домакинствата и фирмите ще правят авансови вноски в полза на електроснабдителното предприятие. Този вид отчитане с авансови вноски и уравнителна сметка се практикува в цяла Европа. Сроковете за въвеждането му у нас се утвърждават от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

При въвеждането на новия софтуер е възможно за някои клиенти периодът на отчитане да се удължи повече от месец - максимум 35-38 дни, предупредиха от компанията, като оправдаха това освен с нововъведенията и с многото празници в началото на май.

Надежадата на потребителите е преминаването към новия софтуер да не доведе до срив в операциите както това се случи с ПИБ преди няколко дни.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |