В новините
 
04.08.2004 19:19   Новината е видяна 3740 пъти
Годишна анкета за заплатите в IT бранша
Тръгна Годишно проучване на Computerworld
"Заплатите в ИТ бранша 2004".
На този адрес:
http://www.computerworld.bg/anketa-zaplati.php
можете да посочите истината за Вас, за Вашата фирма, за Вашия град и за .... евентуалната заплата, която дори може и да получавате.

Както се знае програмистите са богати хора - за този факт се съди най-вече по това, че Бил Гейтс, който може и да е бил някога програмист е баш-богаташ. Както също така се знае - новобогаташите в България са най-вече мутри и представете си тогава каква мутра е Били от нашия клас - нещо, което ние посветениет знаем със сигурност.

Интересни ще са резултатите от горепосочената анкета - най-вече за нашего брата мениджъра на IT фирмата. И то по две най-паче причини: иде при нас голобрадо, полубрадясало и полуизучило се дете с перфектен английски диалект и иска заплата 700 (евро, естествено), защото е много добро детето и баба му мисли, че е страшен програмист ".. и хакер, баба, и хакер - ма как чука по клавиатурата и така-така прави с главата". А ние си знаем, че за начинаещ програмист по целото свет се плаща 4 пъти по-малко отколкото на 35 годишен дядка, който не само, че разбира за какво става въпрос, не само, че даже ще изпълни задачата, ами отгоре на всичко и може да управлява екип, и не е най-велик, и с колегите може да се сработва.

Втора смела причина за това да чакаме оня 15(ли беше) октомври, на който ще upload-нат резултатите от анкетата: ако представете си се публикува истинското дередже на бранша и изведнъж се окаже че средната работна заплата е 750 (след удръжки - нещо съвсем реално) за средна класа програмист, то кak ли онези смелчаци мениджърите на разни фирми пресмятат, че за два пукнати гроша ще изпълнят поръчка и имат ли акъл клиентите, които не се замислят преди да приемат.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |