В новините
 
10.07.2008 12:04   Новината е видяна 3115 пъти
В Париж Български студенти с престижна награда за постижения от Microsoft със софтуер за откриване на горски пожари и изсичания на дървета

Престижната награда на световния финал на най-голямото световно ИТ състезание "Imagine Cup", организирано от Мicrosoft беше спечелено от български студенти, които представиха софтуер за откриване на горски пожари и изсичания на дървета.

Наградата The Engineering Excellence Achievement Award на Майкрософт бе спечелена от  Боряна Милошевска, Добромира Иванова, Йордан Павлов и Мартин Дамянов - всички от Техническия университет-София с ръководител Милена Лазарова и ще посети Редмънд това лято. Там студентите ще имат възможност да тества проекта си в лабораториите на Мicrosoft.

Тази година състезанието се проведе под мотото "Представете си свят, в който технологиите помагат за опазване на околната среда и гарантиране на устойчиво развитие". На финала "Imagine Cup" в Париж българският отбор представи своя проект пред две независими журита в първи кръг. В него участваха още 110 отбора от цял свят.

Награденият софтуерът дава възможност за уведомяване чрез електронна поща и кратки съобщения (еmail и SMS) при наличието на открити бедствия - пожари и други, лесно се разширява функционалността на приложението без да се прекъсва работата му. Благодарение на използваната технология е осигурен отдалечен достъп до базата данни за бедствия.

"Imagine Cup" е най-голямото в световен мащаб ИТ състезание за студенти и се организира от Майкрософт. То дава възможност на студенти от цял свят да реализират иновациионни технологични и художествени проекти извън учебната зала.

http://imaginecup.com/About/News.aspx





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |