В новините
 
12.07.2008 07:33   Новината е видяна 5325 пъти
Криминална Хроника - без корекции

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН
 


І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

      За шофиране след употреба на алкохол са образувани бързи полицейски производства срещу : 27 год. М. М. от с. Ябълчево, общ. Руен - 1,62 промила, 43 год. М.М. от Айтос - 1.62 промила и 47 год. Х.Б. от Любимец - 3.06 промила.

      На 10.07.т.г. по сигнал служители от РПУ Сунгурларе са намерили и иззели от дома на 57 год. Ж.Т. от с. Подвис една самоделна ловна пушка, 16-ти калибър и пет ловни патрони към нея, а от домът на 22 годишния К.Д. от с. Подвис е иззета въздушна пушка с преправена цев за стрелба с флоберкови патрони. Работата по документиране на случаите продължава от служители на РПУ Сунгурларе.

           На 10.07.т.г. служители от Четвърто РПУ Бургас са установили извършителят на взломна кражба от килер в частен дом в кв. «Меден Рудник» на : резачка за дърва, три тесли и две чантички за строителни инструменти - това е : 17 годишната М.А. от Бургас, която доброволно е предала резачката за дърва. Работата по случая продължава от служители на Четвърто РПУ Бургас.

      На 11.07.т.г. около 02.00 ч. на голф игрище пред х-л «Европа» в Слънчев бряг полицейски патрул от РПУ Несебър е спрял за проверка : 23 год. И.Х. и 20 год. П.Т., и двамата от Добрич. При извършения обиск в И.Х. е открито пликче, съдържащо зелена суха тревна маса, реагирала при направения полеви тест на канабис. Точното количество на намереното наркотично вещество е в порцес на установяване. Лицата са задържани за 24 часа в РПУ Несебър. Работата по случая продължава.

      На 10.08.т.г. около 23.50 ч. служители от Първо РПУ Бургас  са спрели за проверка на кръстовището на бургаските улици «Възраждане» и «Георги Кирков» л.а. «Фолксваген 3», с бургаска регистрация, управляван от 23 год. К.Ч. от Бургас. При извършения му обиска е открито найлоново пликче, съдържащо суха тревна маса, реагирала при направения полеви тест на марихуана. Точното количество на намереното наркотично вещество е в порцес на установяване. К.Ч. е задържан в Първо РПУ Бургас за срок от 24-часа. Работата по случая продължава.

      На 10.07.т.г. при проведена съвместна специализирана операция, служители от Регионална митническа дирекция и служители от сектор «Икономическа полиция» са открили в паркиран пред частен склад в Бургас микробус «Мерцедес», с бургаска регистрация, над 2 000 л. алкохол, бутилиран в пластмасови и стъклени бутилки, необлепени с акцизен бандерол.  Складът е стопанисван от 52 годишния И.И. от Бургас. По случая е образувано досъдебно производство. 


ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

      На 10.07.т.г. в РПУ Несебър е получено съобщение от холандска туристка, за това че на 08.07.т.г. около 23.15 ч. от заведение «Амигобар», й е извършена кражба на оставената без надзор дамска чанта, съдържаща мобилен телефон. Работата по случая продължава от служители на РПУ Несебър.


ІІІ. ПТП :

      На 10.07.т.г. около 20.30 ч. на ул. «Струга» в Бургас, на около 50 м. под бензиностанция «Шел» в посока МБАЛ Бургас, поради движение с несъобразена с конкретната пътна обстановка и интензивноста на движението скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътно дърво, мотоциклет «Ямаха», с бургаска регистрация, управляван от 20 годишния Д.М. от Бургас. От ПТП е пострадал мотоциклетиста, който с фрактури на лявата подбедрица и два пръста на същия крак, без опастност за живота, е настанен за лечение в бургаската болница. 


ІV. ПАБ :

      На 11.07.т.г. около 03.50 ч. в  Първо РПУ Бургас е получено съобщение за горящ лек автомобил «Опел астра», с бургаска регистрация, паркиран на ул. «Александър Невски» до № 1 в Бургас. Установено е, че автомобила е собственост на 46 годишен бургазлия, като от инцидента частично са обгорели предната дясна гума, предния капак, предния десен калник, акумулатора, ел. кабелите, уплътнителя  за предния капак, и ел. кутията. В близост до автомобила е намерена частично обгоряла автомобилна гума. Според охранителят на пункт за изкупуване на метали, разположен на ул. «Индустриална», в близост до местопроизшествието, неизвестни до момента лица са запалили стари автомобилни гуми, като една от тях е била поставена под «Опел астрата». Охранилят потърсил помощта на свой колега, работещ в друг пункт за изкупуване на метали, като двамата успели да издърпат горящата гума, намираща се под автомобила и да потушат пожара с вода. Работата по установяване на причините за инцидента продължава от служители на Първо РПУ Бургас.

      На 10.07.т.г. около 16.20 ч. в РПУ Камено е получено съобщение за горяща суха трева в крайни дворове на с. Винарско - отгънят е потушен около 17.20 ч., като са изгорели около 2 декара суха трева. Причини : проявена небрежност от страна на 71 годишен мъж от с. Винарско, който запалил сухата трева в двора си, и огънят след разрастването си, е навлязъл през оградата в празно общинско място. От инцидента няма нанесени материални щети. 
 


СЪОБЩЕНИЕ : 

     Колеги, във връзка с влизане в сила на Наредба за условия и реда за издаване на визи и определяне на визовия режим от 10.07.2008 г. заверката на поканите-декларации за издаване на визи за краткосрочно пребиваване на чужденци се извършва от службите за административен контрол на чужденци към съответните ОДП.

      С окръжно на директора на Национална служба “Полиция” - МВР е определен реда, по който физически лица, лицата, извършващи дейност по Търговския закон или по Закона за юридическите лица с нестопанска цел и представителствата на чуждестранни юридически лица подават необходимите документи.

      Ако лицето живее на територията на областния център, поканите-декларации се подават в сектор “Миграция” при ОДП-Бургас на ул. “Лермонтов» (сградата на І РПУ-Бургас) в гр.Бургас.

      Жителите на останалите населени места от област Бургас подават документи в РПУ по местопребиваване.

      Формулярите на поканите-декларации са безплатни и се получават на место.

      На специални места в управленията са посочени необходимите документи и изисквания съгласно чл.16, ал.3 от Наредбата за условия и реда за издаване на визи и определяне на визовия режим.

snimka sxc.hu





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |