В новините
 
12.07.2008 13:51   Новината е видяна 4698 пъти
Информационен бюлетин на областна дирекция на полицията

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
За шофиране след употреба на алкохол е образувано бързо полицейско производство срещу : 30 год. М.М. от с. Разбойна - 2.54 промила.
На 11.07.т.г. в Полицейски участък «Победа» е получено съобщение от 60 годишен бургазлия, за това че около 23.30 ч. предния ден в дома му, намиращ се в същия квартал, са проникнали трима непознати младежи и докато е спял са извършили кражба на шест маркови парфюма / на стойност около 500 лв./ и два чифта слънчеви очила / на стойност 400 лв./. Потърпевшият се събудил от шума и подгонил извършителите, но единия от тях го ударил по главата с твърд предмет. След оказване на медицинска помощ пострадалия е освободен за домашно лечение. От предприетите незабавни оперативно-издирвателни меропирятия са установени и задържани извършителите на деянието - това са : 17 годишния М.Х., 18 годишния К.А. и 17 годишния И.С., и тримата от кв. «Победа». Вещите - предмет на престъплението са открити и иззети от извършителите. Работата по случая  продължава от служители на Полицейски участък «Победа».
Във връзка с проведени допълнителни мероприятия от служителите на РПУ Несебър е установено, че задържаната за джебчийска кражба - М.Б., 30 годишна от Камено в съучастие с 21 годишната Р.К. от Стара загора, предлагайки секс услуги са извършилки и на кражба на сумата от 90 лв. и мобилен телефон, собственост на 37 годишне мъж от Тервел. Работата по случая продължава от служители на РПУ Несебър.
На 11.07.т.г. около 16.00 ч. по сигнал служители от Второ РПУ Бургас са задържали в района пред Областна управа - Бургас, 22 годишния К.Ч. от Бургас, придвижващ се с л.а. «Алфа ромео 145», с бургаска регистрация. При извършената проверка на автомобила са открити над десет топчета, съдържащи кафяво прахообразно вещество, реагирало при направения полеви тест на хероин, с приблизително тегло около един грам. К.Ч. е задържан със заповед за полицейско задържане за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Второ РПУ Бургас.
На 11.07.т.г. служители от РПУ Царево по сигнал са извършили претърсване на частен дом в Царево, обитаван от 25 годишния Р.В. от с. Варвара, като са иззели суха листна маса, реагирала при извършения полеви тест на канабис. Малко по-късно е извършено претърсване и на заведение «Кошарите», намиращо се в месността «Гората» край с. Варвара и на района около заведението, като е иззета суха и сурова листна маса - канабис и бучка с бледо жълтеникав цвят, реагирала при извършения полеви тест на амфетамин. Точното количество на намерените наркотични вещества е в процес на установяване. Работата по случаите продължава от служители на РПУ Царево.
На 11.07.т.г. по сигнал служители от РПУ Средец са намерили в зеленчукова градина, собственост на 54 годишна жена, разположена в с. Момина църква, около 10 кв.м. площ засадена с канабис. Растенията са изкоренени и иззети. Точното им количество е в процес на уточняване. Работата по изясняване на лицата, съпричастни към  деянието продължава от служители на РПУ Средец.
На 09.07.т.г. около 14.00 ч. на ул. «Цар Симеон» в Свети влас, полицейски служители от РПУ Несебър са подали сигнал за спиране за проверка на мотоциклетист. Същият обаче не се е подчинил на полицейското разпореждане и е избягал. В последствие мотоциклетиста е спрян, като е установено че това е : 30 годишния Л.К. от Пловдив, управляващ мотоциклета «Хонда», с пловдивска регистрация. За извършеното нарушение му е съставен Акт за установяване на административно нарушение. При извършената справка е констатирано, че регистрационните табели поставени на мотоциклета, са от мотоциклет «Сузуки», собственост на 37 гтодишен мъж от гр. Стамболийски, изтърпяващ присъда в затвора в Пловдив. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 345 от НК / служене с контролни знаци, издадени за друго моторно превозно средство/. 

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
На 11/12.07.т.г., чрез взломяване на входната врата на частна квартира, намираща се в Слънчев бряг, обитавана от 23 годишен бургазлия, е извършена кражба на лаптоп, златни накити около 120 гр. и сумата от 50 лв. Работата по случая продължава от служители на РПУ Несебър.
      На 11.07.т.г. около 10.00 ч. от басейна на х-л «Чайка бийч» в Слънчев бряг, е извършена кражба на оставена без надзор плажна чанта, собственост на 47 годишна английска туристка, съдържаща цифров фотоапарат, мобилен телефон, сумата от 1 000 и дребни вещи. Работата по случая продължава от служители на РПУ Несебър.
      На 11.07.т.г. в РПУ Несебър е получено съобщение от 51 годишен водач на товарен автомобил «Мерцедес», със софийска регистрация, собственост на фирма за производство на млечни продукти, за това че за времето от 14.30 ч. до 15.00 ч., докато е разтоварвал стока на паркинга на частен склад, разположен в Индустриална зона на Несебър, от кабината на автомобила е извършена кражба на чантичка със сумата от 11 500 лв. и документи. Работата по случая продължава от служители на РПУ Несебър.

СЪОБЩЕНИЕ :  Колеги, във връзка с влизане в сила на Наредба за условия и реда за издаване на визи и определяне на визовия режим от 10.07.2008 г. заверката на поканите-декларации за издаване на визи за краткосрочно пребиваване на чужденци се извършва от службите за административен контрол на чужденци към съответните ОДП.
      С окръжно на директора на Национална служба “Полиция” - МВР е определен реда, по който физически лица, лицата, извършващи дейност по Търговския закон или по Закона за юридическите лица с нестопанска цел и представителствата на чуждестранни юридически лица подават необходимите документи.
      Ако лицето живее на територията на областния център, поканите-декларации се подават в сектор “Миграция” при ОДП-Бургас на ул. “Лермонтов» (сградата на І РПУ-Бургас) в гр.Бургас.
      Жителите на останалите населени места от област Бургас подават документи в РПУ по местопребиваване.
      Формулярите на поканите-декларации са безплатни и се получават на место.
      На специални места в управленията са посочени необходимите документи и изисквания съгласно чл.16, ал.3 от Наредбата за условия и реда за издаване на визи и определяне на визовия режим.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |