В новините
 
15.06.2008 16:25   Новината е видяна 4681 пъти
Бургаски танцьори с пореден успех на Световното първенство по Хип Хоп в гр. Бремен, Германия

Бургаските формации „Форсайт Крю” и „Ню Хоуп” се завърнаха от участието си в Световния шампионат по Хип Хоп „Bremen Hip Hop Days”, който се проведе от 10 до 15 Юни в гр. Бремен, Германия. / www.hiphopdays.com /

Шампионатът се проведе за 7 път от Международната Танцова Организация IDO /www.ido-online.org/, чиито членове са представители на 70 държави от целия свят.

Тази година в състезанието взеха участие 3 149 танцьори от 33 нации, които се надпреварваха в 3 танцови дисциплини /Хип Хоп, Брейк Денс и Електрик Буги/  пред аудитория от 19 500 зрители .


В състезанието за Брейк Денс група /възрастова група Junior – 12-15 год./ Формация „Ню Хоуп Крю” от Брейк Клуб „Бляк Стайл” се класира на 3 място при конкуренцията на отбори от отбори от Унгария, Хърватска, Словения, Холандия, Уелс, Ирландия, Полша, Германия и др. Отлично се представи и Георги Недялков, който се класира на 3 място при соловите изпълнения.

„Ню Хоуп Крю”е единствената детска брейк формация в България, която участва и се класира успешно в престижен международен шампионат. Завоюваните от формацията 3 отборно място и 3 място за солово изпълнение са най-добрите резултати на български участници в Световния Хип Хоп Шампионат.


В състезанието за Хип Хоп Формация „Форсайт Крю” се класира на 6 място, в категория Малка група – Adults, при конкуренция от 60 международни отбора /Русия, Швеция, Южна Африка, Австрия, Чехия, Унгария, Япония и още много други/. Това е третото участие на формацията в престижния шампионат. В предишните две „Форсайт крю” зае последователно 31 и 12 място.

Малка група е най-трудната за участие категория в Световния шампионат. Състезателите не могат да бъдат повече от 7, изпълнението им е в рамките на 2 минути и се изпълнява на произволно избрана от DJ музика. Критериите за оценка включват:  оригинална хореография, изпълнение, имидж, стилово разнообразие, идея и др.


Ръководител и хореограф и на двете формации е Христо Андонов – Черния.

Черния е носител на многобройни награди от национални конкурси за Брейк и Стрийт Денс, треньор и създател на Брейк Клуб „Бляк Стайл” към Младежки културен център и Сдружение «Танц БГ».


В момента двете формации се подготвят за участие в Европейския Стрийт Денс Шампионат, който ще се проведе през м. Октомври в Дания.


Участието на формация „Форсайт Крю” в Световния шампионат стана възможно благодарение на Сдружение „Танц БГ” и подкрепата на Община Бургас и Туристическа агенция „Евелин Р” – Бургас.
 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |