В новините
 
18.07.2008 07:52   Новината е видяна 4109 пъти
Ваканционно селище Елените опровергава публикацията във вестник The Sun
На 14 юли в сайта на вестник "The Sun" бе публикувана информация под заглавие "Brits" hotel room staff romp shock", в която са предадени разказите на двама британци, почивали в курортно селище "Елените". Освен, че съобщават за възмутително поведение на двама членове на персонала, британските туристи се оплакват от "редовни стрип-шоу забавления край бара, еротични фотосесии по плажа, груб персонал, лоша хигиена, липса на климатици и чести прекъсвания на електрозахранването." Твърдят, че са получили хранителни натравяния, а баща и син за заболели от салмонела.
Мениджърите на "Елените" извършиха най-внимателна проверка по двата отделни случая. Изводът е: публикуваната информация не отговаря ни най-малко на истината.
В нито един от 4-те хотела в "Елените" не е постъпвало оплакване за неприлично поведение от страна на персонала. Цитираният г-н Ricky Dearn и неговото семейство действително са били гости на хотел "Роял парк" за 2 седмици, като през това време не са сигнализирали за никакви нередности. След поискано писмено обяснение от медицинския екип, който обслужва "Елените" става ясно, че на територията на селището няма нито един случай на хранително отравяне, още по-малко на сериозна бактериална инфекция като салмонелата.
Проблемът с електрозахранването се дължеше на мащабна повреда и засегна регион с повече от 200 000 жители. Компания EVN пое отговорността за аварията, а навсякъде хотелските управи  се извиниха на гостите си за причиненото неудобство.
Смущаваща е тенденцията на ескалиране на оплаквания за нередности в българските хотели. Интересното е, че те се правят най-вече от британски туристи, като почти винаги водят до обезщетения.Дори има куриозни случаи, при които туристите получават обезщетение за "проблеми" в даден хотел и парите от обезщетението се връщат на почивка в същия хотел. Схемата се изразява в три стъпки: туристите се прибират у дома. След седмица-две и повече дори, вдигат шумотевица в някой сайт. После се свързват с адвокат или "специализирана" адвокатска кантора се свързва с тях. Адвокатът притиска туроператора, а той съответния хотел. И така се стига до изплащане на обезщетения.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |