В новините
 
19.07.2008 16:21   Новината е видяна 9892 пъти
Феникс на кочан, или денят на Голямото Сърдене

В Бургас преди около 42 години се роди идеята всяка година журналистите да се събират на купон и да раздават шегаджийските награди Златен мамул. Номинациите бяха ПР от класа. Имае смях, веселба, после дойдоха политиците и започнаха да купуват царевица и стана .... качамак, вкиснат при това.

Един по един екипите започнаха да се разпадат, "медиите" да отказват да участват във фарса, в който професионализмът беше на заден план, изтикан от ПР-а. Тогава още никой не казваше ПР, а реклама. Обидените бяха винаги повече, не ставаше ясно защо и кое колко струва. После журналистите се взеха на сериозно и много от тях дори станаха политици.

И стана тя каквато стана ....

Миналият вторник, 15 юли.2008, беше Денят на Голямото Сърдене за тази година и индианците се покриха със златен прах.
Връчени бяха Златните мамули, които нямаха нищо общо с изходната идея за слънцестоенето на кочана, и затова се

модифицираха на Феникс. Статуетката с нова визия, излъскана до елегантност, с гол гръб, се увива около нещо или централната си ос, и напомня на златно фламинго.

Обидени Нямаше. Само Диана Саватева с тънкия усет намиране на това, което го няма, точно там, където не може да бъде, публикува нещо като благодарствено извинение към публиката на последна страница от местн 24.

Много сериозно, много сериозно .... горещо, задушно, и думаем кому морду разбить ...

Коктейлът се измести от хотел България, в хотел Бургас, който определено е по-на-ниво, и с  това окончателно свали доверието на Бургаските Журналисти към МУ (местната Управа) и породи съмнения, че на некст елекшънс бате Заро ще прави некакви екшъни.

Нямаше го Петър Генчев, нямаше я Мария Демиева, Марко, ...., с което съвсем се скапа усещането за справедливост, а пък Любомир Пантелеев е почти толкова висок и красив, колкото Димитър Николов.

Г-н адв. Мосинов, маскиран като себе си, гарантира за това, че пликовете са отворени честно и е прибрано това, което е било в тях, след умело класифициране.

Понеже обидиха Кмета като не му дадоха да открие, а само да го даде и затова му дадоха една от наградите - за добра линия на поведение в Обществото, с главно "О".

Този път обидени нямаше - все главни и отговорни бяха наградени.

Само едно липсваше на слънцестоенето и то беше хуморът, с който Фениксът, някога мамул беше заченат ....
Но, както казваме често, политиците винаги си тръгват преди нас, особено ако не знаят защо са дошли ...





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |