В новините
 
29.07.2008 12:26   Новината е видяна 4523 пъти
"Море от вино" в Поморие

От 31 юли до 10 септември 2008 г. Поморие за шести пореден път ще стане лятната столица на виното. Ежегодните празници "Море от вино" се организират от Община Поморие, Феста Уайн Кампъни ЕАД и Читалище "Просвета" - Поморие. Морето от вино по традиция ще се лее безплатно на централният площад в града. Познавачите ги очакват дегустации и винен тур в прочутата изба на ФЕСТА във винарския комплекс "Виа Понтика", на входа на Поморие. Градусът на настроението в Поморие ще се определя вечер на откритата сцена на площада от известни звезди, както и от местни таланти и гости от чужбина, вдъхновени от виното. За откриването на 31 юли ще свири магът на българския етно-джаз Теодосий Спасов заедно със специално поканени гръцки музиканти.
Винената фиеста край морето ще достигне своя връх на 9 септември с оригинална церемония по награждаване на лозарите и пробване на първото грозде.
В рамките на Празниците на виното организаторите обявяват конкурс за стихове, посветени на виното и морето. Конкурсът е анонимен. Стиховете трябва да съдържат ключовите думи "МОРЕ ОТ ВИНО" и "ПОМОРИЕ". Творбите не трябва да съдържат името на автора. В малък, запечатан плик трябва да са посочени личните данни и телефон за връзка. Журито на трезва глава ще даде наливни и напивни награди, обещават организаторите. Крайният срок е 5 септември, а резултатите ще бъдат обявени на закриването на Празниците на виното на 9 септември на Централния площад. Творбите в 3 екземпляра могат да се изпращат на адрес 8200 - Поморие, улица "Кн. Борис І", 33, Читалище "Просвета", за конкурса "Море от вино", или на e-mail prosveta_pomorie@mail.bg.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |