В новините
 
04.08.2008 08:32   Новината е видяна 8093 пъти
Бургаски вечери стана официален "химн" на Бургас, с което съвсем затънахме в циганьорщината

Както преди време се разбра градът ни отдавна има свой химн и той е създаден и избран преди повече от 50 години, т.е. преди комунизма. Партитурите съществуват и се пазят и до днес. Когато една песен се избира за символ, би следвало "ръководителите" на града ни да се водят НЕ от музиката в кръчмите, които посещават, а да обявят конкурс, да поканят (уви вече не е сред нас) маестро Казасян и да изберат мелодията, която наистина носи духа на Бургас и запазва достойнството на хората, които са се родили и живеят в него, и които много уважават чалгатам, но в умерени дози. А чалгата в Бургас май стана много, ама много ... Пък ... ако ще и пак да подарят "ПЪРВОТО МЯСТО" в подобен конкурс на някой нещастен комшия от съседните села или затънтени планински градчета! Или най-малкото поне да обявявят нещо като допитване до гражданите на Бургас, а след това да обявят спечелените 15,45% за огромна ПоБеда над фашизма.
За втори път смехотворците правят "новина" от една и съща простотия, която предлагаме без редактиране и де факто е голяма гордост за туй що не гасне, зашото не може да се запали.

" Добре познатата и любима на няколко поколения българи песен „Бургаски вечери" се превърна днес /31 юли/ в официален химн на морския град. Договорът за прехвърляне на авторските права на музикалното произведение бе подписан от кмета на Община Бургас Димитър Николов, музиканта Георги Найденов - Гого от Фондация „Тоника" и роднините на бургаските автори, създали непреходния и вечно млад хит - композиторът Иван Коларов и поетът Иван Ванев.

         „С парафирането на този договор най-популярната и обичана бургаска песен става официален химн - символ на града и културния живот в него. От този момент Община Бургас ще гарантира запазването на песента и ще санкционира всеки, който реши да злоупотреби с нея и да печели от нерегламентираното й издаване", заяви кметът Димитър Николов.

         Чрез контракта „Фондация Тоника" се задължава да направи нов запис на знаковата за града мелодия, който да не се различава много от първоначалното оригинално изпълнение. Освен това „Тоника" се ангажира и с издаването на албум с песните на талантливите бургаски автори Иван Коларов и Иван Ванев. „Великолепните песни, които оставиха след себе си, трябва да бъдат чути от младите поколения", заяви Георги Найденов.

Новият албум ще бъде подаряван на официалните гости, посетили Бургас, каза още Димитър Николов.

Албумът трябва да излезе най-късно в края на месец януари."
Автор: Стефан Минчев, Община Бургас

Snimka: http://www.1000dosok.ru/
уточнение, че лейката е куха, при това пластмасова!





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |