В новините
 
06.08.2008 05:54   Новината е видяна 3991 пъти
Честваме Независимостта на България 8 месеца
Поне осем месеца ще продължат инициативите, с които България ще отбележи 100-годишнината от независимостта си. Това стана известно на първото заседание на организационния комитет по отбелязването на юбилея. Председател на инициативата е премиерът Сергей Станишев, а патрон - президентът Георги Първанов.
Отбелязването на независимостта има няколко плана - национален, регионален и международен, трябва да бъде забелязано в страните, с които България има активни дипломатически отношения, заяви вчера Станишев. Според него честването трябва да е много внушително, да не е само ретроспективно, а да формира дискусия какво е постигнала България.
Засега се планират поне 60 прояви в страната и чужбина, които ще се проведат от септември до пролетта на следващата година . Историкът Божидар Димитров поиска да се прибави и откриването на българската църква "Св. св. Константин и Елена" в Одрин, а Вежди Рашидов - да се стимулират изяви на млади творци в чужбина. Предложенията на рекламни агенции за лого и слоган на тържествата ще бъдат оценени от комисия начело с министъра на културата Стефан Данаилов. Нейни членове са и скулпторът Вежди Рашидов, историкът Георги Марков и собственикът на агенция "Фокус" Красимир Узунов.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |