В новините
 
10.08.2008 08:33   Новината е видяна 4619 пъти
Иван Вълков: "Spirit of Burgas ще повлияе изключително добре на българските групи и на шоубизнеса у нас!"

Броени дни остават до началото на първия по рода си open air фестивал в България - Spirit of Burgas. Повече от 15 чужди изпълнители и над 60 български музиканти ще участват на музикалния форум.


Артистите ще свирят между 15 и 17 август на шест различни сцени - Main Stage, Dance Arena, Music Space Stage, Rock Stage, DJ Stage и Latino Stage. Списъкът с групите се финализира, но като хедлайнери до сега се открояват The Sisters of Mercy, Asian Dub Foundation, Cradle of Filth, Kosheen, Pharoahe Monch, Groove Armada и много други.

Няколко дни преди началото на първото издание на фестивала, Avtora.com се срещна с един от главните организатори на Spirit of Burgas - Иван Вълков, за да разкаже повече за идеята, подготовката и очакванията.

Avtora.com: Кога се появи идеята за подобен фестивал?

Иван Вълков: Отдавна идеята за open air фестивал в България се върти в главите на много хора. Всички, които имат отношение към музиката, искат подобен род фестивал. Това, което се е случвало до сега тук, е било няколко концерта един след друг в няколко дни, примерно. Spirit of Burgas ще бъде различен - затворена арена, с няколко сцени и всичко, от което имаш нужда вътре.

Преди две години работихме по една програма с MTV Foundation - направихме двудневен фестивал в Южния парк с Ian Brown, Остава, Нова Генерация, Cigaretta. След това свириха Herbaliser и други български групи. Тогава работихме заедно с екип от английската фирма "Lily Co", която пък работи ексклузивно с MTV Europe Network. В процеса на работа с тях започнахме да мислим и за бъдещето. Така започнахме да търсим варианти, места и да оформяме идеята. Ясно е, че подобна инициатива изисква много силна подкрепа от местната власт.

.: Защо Бургас? Как прие общината подобна идея?

ИВ: Бургас е изключително комуникативно място - има летище. Има и второ летище само на два часа път - във Варна. Бургас е транспортен център, има достатъчно автомобилни линии, автогари, жп гара, маршрутки, които свързват околните местности с града. Района на фестивала е също на доста добро място - на 5 минути от центъра на града, но в същото време е изолиран с нещо като естествена тераса. Това е важно за звука, защото вечер той няма да стига директно до града, така че да притеснява живеещите наоколо. В близост има красива градина, плаж.

Пълният текст:
http://avtora.com/interviews/

Сн.: Avtora.com





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |