В новините
 
12.08.2008 08:50   Новината е видяна 7160 пъти
Несебърски деца ще участват в проект на ЮНЕСКО

 По покана на Демократичния съюз на жените в гр. Бургас, две деца от Община Несебър ще вземат участие в Международния младежки лагер на ЮНЕСКО в Гърция. Лично Председателя на Общински съвет Несебър г-н Благой Филипов ще изпрати младите посланици на 13.08.2008 г. с пожелание да представят достойно Несебърския край.


Международният младежки летен лагер на ЮНЕСКО се организира за десета поредна година от ЮНЕСКО Център на жени за мир на балканските страни. Лагерът е разположен на остров Халкидики и ще приемe участници от 20 държави. 

Делегацията включва деца проявили своя талант в областта на изкуството, поети и танцьори. Участниците трябва да говорят добре английски език, за да могат да вземат участие във всички дискусии, свързани със съответния регион. Всяка година лагерът има различна тема. Това лято децата ще работят по проект „Културните различия и международен диалог”.

В рамките на специална „Вечер на България”, децата на Бургас, Несебър и Царево ще представят страната ни и ще запознаят участниците в проекта с богата й култура и история. Голям интерес за ЮНЕСКО представлява град Несебър, обявен за културен паметник.

След завръщането си, децата ще бъдат сътрудници на Демократичния съюз на жените в Бургас по темата на проекта.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |