В новините
 
14.08.2008 08:13   Новината е видяна 3592 пъти
Писмо на ЕК за временно спиране на междинните плащания по два от пътните проекти, финансирани от Кохезионния фонд

Вследствие на проявения обществен интерес е публикувано писмото на генералния директор на Главна дирекция „Регионална политика” на Европейската комисия Дирк Анер, с което временно се спират междинните плащания по два от пътните проекти, финансирани от Кохезионния фонд.

В него се обръща внимание на три основни въпроса, по които правителството е предприело мерки и изпълнява конкретни планове за действие, за да могат да бъдат възстановени плащанията. По първия въпрос правителството вече е взело решение за възлагане на допълнителен одит на фонд „Републиканска пътна инфраструктура” (ФРПИ) от страна на външна одиторска компания.. По втория въпрос е одобрен актуализиран план за действие за засилване на системите за управление и контрол на ФРПИ, като вече са изпълнени и конкретни мерки от него: приети са промени в Закона за пътищата, които предвиждат преструктурирането на ФРПИ в Национална агенция „Пътна инфраструктура”, подчинена на Министерски съвет, назначен е нов изпълнителен директор на агенцията и се работи по подзаконовите нормативни актове. За решаване на третия проблем, поставен в писмото, правителството планира мерки за укрепване на системите за управление и контрол, които са отразени в актуализирания план и са част от цялостния План за изпълнение на мерките, свързани с управлението на средствата от ЕС, одобрен от Министерски съвет на 07.08.2008 г.

 

Писмото на г-н Дирк Анер може да намерите тук......





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |