В новините
 
14.08.2008 14:48   Новината е видяна 4915 пъти
Общината и възрастните хора в диалог за бъдещето на пенсионерските клубове

Община Бургас инициира среща с възрастните хора по темата за бъдещето на местните пенсионерски клубове. В нея участваха кметът Димитър Николов, зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, общински специалисти в направлението здравеопазване и социални дейности, както и председателите на бургаските пенсионерски клубове.

След извършена документна проверка се оказа, че от 26 пенсионерски клуба в община Бургас само 11 са безспорно общинска собственост. Един от тях - този до бл. 21 в к-с „Зорница" е продаден с решение на предишния Общински съвет, въпреки че има 26-годишна история. Сега се налага Община Бургас да търси ново помещение за него.

Останалите клубове се намират върху терени или в сгради, които са държавна, частна или някакъв вид смесена собственост. Повечето клубове нямат пряко подписани договори с Общината за ползване на помещения общинска собственост.

Това „висящо положение" на бургаските пенсионерски клубове създава чувство на притеснение и несигурност сред възрастните хора.

„Поканихме ви на тази среща, за да поставим началото на един диалог, да изчистим всички юридически проблеми и да легитимираме нашето партньорство чрез редовни документи и договори, за да сте спокойни за бъдещето на вашите клубове с години напред", каза Димитър Николов на пенсионерите.

Според кмета е крайно време да бъде решен трайно протаканият с години въпрос за статута на пенсионерските клубове, за да стане грижата за тях планирана, а не кампанийна.

Преди оформянето на бюджет"2009 трябва да се изчистят всички неуредици около юридическия статус на клубовете и да влезе в сила един общ правилник за тяхната дейност и организация. Той вече е изготвен от общинските експерти и ще бъде предложен на вниманието на всички пенсионерски клубове.

Пенсионерите се включиха активно в дискусията и благодариха за организираната среща, тъй като темата за бъдещето на клубовете им ги вълнува от години.

Предстои нова, още по-подробна проверка за юридическия статут на всички пенсионерски клубове в община Бургас и нова среща с кмета Николов и общинската администрация.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |