В новините
 
19.08.2008 18:41   Новината е видяна 3425 пъти
Децата от "Коджакафалията" сами ремонтират дома

 

Ремонт се извършва в бургаския дом за деца, лишени от родителска грижа, „Александър Георгиев - Коджакафалията“ . Децата сами са поели инициативата да освежат стаите си.
Те  почти са приключили с ремонта на стаите, които се намират на втория етаж. Педагогическият персонал подкрепя инициативата на младите майстори: „Това е възможност децата сами да оправят стаите си  по начина, по който те биха искали да изглеждат. Само по този начин биха пазили и поддържали стаите си в добър вид“, коментира социалният специалист Анета Михайлова.

10 деца са се включили в изпълнението на ремонта. Те са радостни, че могат да превърнат дома в по - добро място за живеене. Около 500 лева са вложени в ремонта, но те са крайно недостатъчни за разрешаване на всички битови проблеми. Средствата не стигат, за да бъде ремонтиран третият етаж. Освен това липсват врати на повечето от стаите, както и на санитарния възел.
В момента в „Коджакафалията“ живеят 75 деца, лишени от родителска грижа. Директорът на дома уточни, че в интерната вече са оформени защитените пространства, където ще бъдат отделени по-малките от по-големите възпитаници на дома. Все още реалното им разделяне не е станало, тъй като част от служителите в дома са в отпуск. Предвиденото  изграждане на втори вход, обаче,  няма да стане тази година, тъй като бюджетът на заведението е недостатъчен и в него не са предвидени пари за това. По предварителни данни отварянето на втори вход  ще коства около три хиляди лева. Необходимо е тези средства да се предвидят в бюджета на заведението и най-вероятно това ще стане следващата година, уточни директорът на дома.

http://www.kompasbg.com





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |